Jumaat, 19 September 2014

Polis Medan rampas dadah bernilai RM11.26 juta


MEDAN 17 Sept. - Polis Bahagian Narkotik Medan berjaya mematahkan cubaan menyeludup dadah bernilai AS$3.5 juta (RM11.26 juta) dari Malaysia ke Pelabuhan Tanjong Balai, Sumatera Utara dan menahan empat suspek, kelmarin.

Laman web Jakarta Post melaporkan, dadah seberat 25 kilogram jenis methamphetamine dan 35,000 biji pil ekstasi turut dirampas.

Dadah itu dipercayai untuk dijual di Medan, Sumatera Utara dan beberapa daerah lain di negara ini termasuk di Surabaya, Jawa Timur dan Kalimantan.

Empat penjenayah larikan van kilang


KEPALA BATAS: Empat penjenayah bertindak melarikan van kilang dipandu seorang lelaki yang sebelumnya membantu mereka yang terbabit dalam kemalangan di Jalan Lahar Minyak, kira-kira jam 8.30 pagi tadi.

Sebelum kejadian, suspek dikatakan baharu sahaja menyamun seorang wanita di Bandar Putra, Bertam, sebelum melarikan diri dengan menaiki Perodua Kelisa namun kenderaan itu terbabas ketika sampai di lokasi kejadian.

Usah mainkan isu sensitif: KPN


Kuala Lumpur: Kecenderungan sesetengah pihak yang cuba mencetuskan pelbagai provokasi dan hasutan untuk mengeluarkan Sabah dan Sarawak dari Persekutuan Malaysia terutamanya di media massa dilihat sebagai satu tindakan mencabar perlembagaan negara.
Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, ada kumpulan yang bertindak secara terbuka berkempen dan menyokong agenda untuk membawa Sabah dan Sarawak keluar daripada Malaysia dengan cara memansuhkan perjanjian Malaysia 1963 yang didakwa mereka sebagai meminggirkan hak kedua negeri berkenaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...