Selasa, 4 Jun 2013

Ketua Balai Polis Senai cedera ditembak penjenayah

Gambar hiasan
ALOR SETAR – Ketua Balai Polis Senai, Johor cedera ditembak ketika cuba menghalang dua penjenayah melakukan rompakan bersenjata di sebuah kedai emas di Batu 4, Jalan Kuala Sungai di sini petang tadi.
Dalam kejadian pada pukul 4.30 petang itu, Inspektor Zuwairi Ramli, 30, cedera di tapak tangan kanan dan dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).
Semasa kejadian, pegawai polis yang sedang bercuti bersama keluarganya itu dalam perjalanan pulang ke Johor selepas menghantar rombongan pengantin ke Pulau Langkawi.
Zuwairi dikatakan turun dari kereta dan menuju ke kedai tersebut selepas beliau berasa curiga melihat dua lelaki berada di dalam premis berkenaan.
Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim berkata, Zuwairi yang berjalan menuju ke kedai itu terus ditembak oleh salah seorang penjenayah yang ketika kejadian mahu meninggalkan kedai emas tersebut. - KOSMO!

Penyelia Syarikat Perkapalan Ditemui Mati Dalam Kereta

Gambar hiasan
JOHOR BAHARU: Seorang penyelia sebuah syarikat perkapalan ditemui mati, dipercayai dibunuh, dalam sebuah kereta di Taman Perindustrian Desa Cemerlang di sini, dua hari lepas.
Ketua Polis Daerah Seri Alam Superintenden Roslan Zainuddin berkata Khairul Azam Abdul Rahman, 29, ditemui orang awam pada 11 malam yang curiga dengan kehadiran sebuah kereta jenis Inokom Atos di kawasan itu. "Terdapat kesan lebam pada kepala Khairul Azam, dan bedah siasat di Hospital Sultanah Aminah (HSA) mendapati terdapat kesan pukulan dipercayai dengan objek keras di bahagian kepala yang menyebabkan kematian mangsa," katanya ketika dihubungi pada Selasa. Beliau berkata mangsa ditemui di bahagian tempat duduk pemandu dan polis kini menyiasat kejadian itu secara terperinci mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.
Sementara itu, bapa mangsa, Abdul Rahman Abdul Karim, 56, berkata anak sulung daripada dua beradik itu keluar dari rumah mereka di Bandar Baharu Uda di sini pada kira-kira 3 pagi, dua hari lepas.

Kementerian Dalam Negeri Kaji Cadangan Penubuhan Suruhanjaya Bebas Aduan & Salah Laku Polis

KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri akan mengkaji cadangan penubuhan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC) untuk menyiasat aduan berkaitan salah laku anggota penguatkuasaan di negara ini.
Timbalan Menterinya Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata kajian perlu dibuat tentang keberkesanan IPCMC berbanding cara lain seperti lembaga tatatertib dalaman polis, yang telah terbukti keberkesanannya kerana ia memenuhi semua keperluan untuk menangani anggota polis yang melakukan kesalahan.
"Ada pihak mendakwa apa yang ada sekarang, lebih baik daripada apa yang disyorkan melalui IPCMC. Saya perlu melihat kedua-duanya terlebih dulu dan kami akan keluarkan satu kenyataan mengenainya selepas itu," kata beliau kepada pemberita selepas melawat Klinik Cure & Care 1Malaysia di Sungai Besi di sini Selasa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...