Isnin, 7 Julai 2014

Rumah Yusof Haslam dipecah masuk

Rumah penerbit dan pengarah Datuk Yusof Haslam dipecah masuk sekumpulan tiga lelaki bertopeng di Taman Melawati, Hulu Kelang, di Kuala Lumpur, awal hari ini.
Ketua Polis Daerah Ampang ACP Khairuldin Saat berkata kejadian pukul 2.30 pagi itu berlaku ketika Yusof sedang menonton televisyen sebelum terdengar jeritan pembantu rumahnya di tingkat bawah kediaman berkenaan.
Pengarah terkenal itu bergegas ke bilik dan mengambil pistol jenis Glock dan melepaskan satu das tembakan amaran ke arah tangga sebelum mendapati pintu gril rumahnya diumpil.

Waspada Sindiket Penipuan Bayaran Bil TNB

KUALA LUMPUR: Orang ramai diingatkan agar berhati-hati terhadap sindiket penipuan pembayaran bil elektrik TNB melalui individu yang kononnya mewakili ejen persendirian. 

Pengurus Besar Kanan (Perkhidmatan Pengguna), Bahagian Pembahagian Tenaga Nasional Berhad (TNB), Kamaliah Abdul Kadir berkata TNB tidak pernah melantik mana-mana individu sebagai ejen persendirian untuk menghubungi atau mendekati pengguna secara terus mengenai pembayaran bil elektrik. 


Ahli Perniagaan Maut Ketika Cuba Halang Kenderaan Daripada Dilarikan


KOTA KINABALU: Seorang ahli perniagaan yang cuba menghalang kenderaannya daripada dilarikan oleh seorang lelaki tidak dikenali maut selepas terseret dari kenderaan itu sejauh kira-kira 20 meter di Taman Golden City, Luyang di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.40 pagi itu, mangsa yang berusia 66 tahun difahamkan baharu pulang dari pasar dan memberhentikan kenderaannya di hadapan rumahnya di taman itu.


7,200 BUNGKUSAN MERCUN BERJAYA DIRAMPAS MARIN SEMPORNA


Semporna, 6 Julai - Sejumlah 7,200 bungkusan mercun berjaya dirampas Pasukan Polis Marin (PPM) Semporna dalam dua operasi Op Paradise berasingan yang dijalankan di perairan Tongkaloh, di sini, lewat petang semalam.

Komandernya ACP Mohamad Madun berkata dalam pemeriksaan pertama terhadap sebuah jongkong yang melalui perairan tersebut, pihaknya menemui sejumlah 4,800 bungkusan mercun jenama "Tiger Firework" yang disorokkan di dalam ruangan yang terdapat di dalam jongkong tersebut.

PPM SEMPORNA RAMPAS 26,000 BUNGKUS ROKOK SELUDUP


Semporna, 6 Julai - Pasukan Polis Marin (PPM) Semporna merampas 26,000 bungkus rokok pelbagai jenama semasa menjalankan Operasi Paradise Perairan di Kampung Simunul pagi semalam.

Komander PPM Wilayah 4 Sabah Asisten Komisioner Mohamad Madun berkata, pasukannya merampas 9,500 bungkus rokok Astro Merah dan 16,500 bungkus rokok Astro Hijau di ruang dapur sebuah rumah tidak bernombor di kampung tersebut.

CUBAAN SELUDUP PETROL GUNA BOT PAM GAGAL


Semporna, 6 Julai - Pasukan Polis Marin (PPM) Semporna berjaya menumpaskan cubaan menyeludup keluar 4,690 liter minyak petrol menggunakan bot pam di perairan Kampung Labuan Haji dekat sini pagi semalam.

Komander PPM Wilayah Empat ACP Mohamad Madun berkata dalam operasi itu pasukannya telah menahan 12 orang lelaki warga tempatan bersama enam buah bot pam yang membawa sejumlah tong yang mencurigakan.

Dua Mayat Ditemui Dengan Kesan Tikaman


Gambar hiasan 
BUTTERWORTH: Dua mayat dipercayai warga asing ditemui dengan beberapa kesan tikaman di tepi landasan keretapi di Kampung Jawa, Perai di sini pagi Sabtu.
Jurucakap polis berkata mayat ditemui kira-kira pukul 9.15 pagi berdekatan antara satu sama lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...