Khamis, 28 Februari 2013

Polis boleh iringi guru kesan pelajar ponteng


Polis bersedia mengiringi guru yang ingin memantau pergerakan pelajar ponteng sekolah bagi memastikan keselamatan mereka.    

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, polis hanya akan berbuat demikian jika pihak sekolah meminta bantuan kerana polis tidak mempunyai kuasa mengambil tindakan undang-undang terhadap pelajar yang ponteng sekolah.

Beliau berkata hanya pihak sekolah mempunyai kuasa penuh mengambil tindakan disiplin terhadap pelajar berkenaan termasuk melaksanakan garis panduan bagi membanteras gejala itu.

Dibelasah gara-gara permusuhan rakan


KUALA LUMPUR - Gara-gara permusuhan antara rakan dengan sekumpulan samseng, seorang pemandu teksi mengalami kecederaan teruk di bahagian muka, badan dan tangan selepas dibelasah sekumpulan 10 lelaki di sebuah karaoke pada 24 Februari lalu.
Dalam kejadian pukul 1 pagi itu, mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Ah Leong, 44, mendakwa, dia diheret masuk ke dalam sebuah kereta oleh sekumpulan lapan lelaki ketika dalam perjalanan untuk bertemu rakannya di sebuah pub di Taman Maluri di sini.
Dakwanya, dia kemudian dibawa ke sebuah karaoke di Pandan Perdana di sini lalu dibelasah oleh kumpulan lelaki terbabit selama tiga jam selain dibogelkan.
"Saya turut disiram air panas dan dicucuh rokok serta lilin sebelum mereka meminta adik saya membayar RM10,000 bagi membebaskan saya," dakwanya ketika ditemui Kosmo! di Hospital Pantai Ampang, Pandan Indah di sini semalam.

Kapal ditahan bersama minyak curi RM252 juta


JOHOR BAHRU - Sebuah kapal tangki bersama muatan 70,000 tan metrik minyak jenis Marine Fuel Oil (MFO) bernilai RM252 juta ditahan di perairan Pengerang di sini pada Sabtu lalu selepas dilaporkan hilang di Tanjung Agas, Pekan, Pahang pada 10 Februari lepas.
Kapal itu, MT Bramani yang didaftarkan di Jakarta, Indonesia, ditahan oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Wilayah Selatan pada pukul 5 petang kira-kira 2.3 batu nautika dari tenggara Pulau Lima, Pengerang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...