Rabu, 7 November 2012

Pencuri larikan dokumen penting termasuk geran tanah


Abdul Rahman Muda,dan Khalijah Sudin
KAMPUNG TOK HAS- Pasangan warga emas di kampung ini terkejut apabila pencuri yang memecah masuk rumah mereka bukan sahaja mencuri televisyen tetapi turut melarikan satu fail mengandungi dokumen penting.
Pasangan terbabit, Abdul Rahman Muda, 83, dan Khalijah Sudin, 70, menyedari rumah mereka di depan Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Puteri di sini dipecah masuk, kira-kira jam 7 pagi, semalam.
Menurutnya, pada hari kejadian, mereka berdua tidur di rumah anak mereka di kampung sama selepas meninggalkan kediaman kira-kira jam 7 petang, kelmarin.

Polis buru suspek pecah rumah, larikan barangan bernilai RM130,000


TAWAU: Polis sedang giat memburu suspek yang melarikan barangan berharga bernilai RM130,000 selepas memecah masuk rumah seorang ahli perniagaan di Taman Kalrose, Jalan Utara, Ahad lalu. 

Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Ibrahim Chin, yang enggan mendedahkan identiti suspek termasuk bilangan terbabit, berkata polis sudah mengenal pasti mereka dan sedang menjejakinya. 

"Akibat kejadian itu, ahli perniagaan itu menganggarkan kerugian kira-kira RM130,000," katanya kepada pemberita, hari ini. 

Lelaki larikan wang tunai RM3,000 dari pos mini Melaka


MELAKA: Sebuah pejabat pos mini di Taman Melaka Baru, Batu Berendam di sini kerugian RM3,000 dalam satu rompakan, semalam. 

Dalam kejadian pada jam 2.25 petang itu, seorang lelaki yang menunggang sebuah motosikal memberhenti dan meletakkan kenderaannya secara melintang di hadapan pintu masuk pejabat pos berkenaan sebelum menuju ke kaunter. 

Lelaki yang memakai topi keledar dengan pelindung muka itu kemudian meminta lima keping setem bernilai RM10 daripada seorang pekerja wanita berusia 45 tahun di pejabat pos berkenaan. 

Penjenayah rompak wang gaji pekerja RM1.3 juta dalam dua minit


MIRI: Sekumpuan perompak bersenjatakan parang dan senapang patah merompak wang gaji pekerja sebuah syarikat kontraktor berjumlah RM1.3 juta dalam tempoh dua minit dalam kejadian pada 3.10 petang ini. 

Ketua Polis Daerah (KPD) Marudi, Deputi Superintendan Abu Bakar Mokhtar, berkata ketika kejadian, kenderaan pacuan empat roda itu yang dinaiki empat pekerja syarikat kontraktor berkenaan dalam perjalanan dari Bintulu ke Lapok Marudi di Miri. 

"Lokasi mereka dirompak ialah tujuh kilometer dari simpang Beluru ke Lapok," katanya kepada Bernama di sini hari ini. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...