Selasa, 24 September 2013

Suspek tembak pengasas AmBank ditangkap di Taiping

Suspek tembak pengasas AmBank sembunyi di Taiping

Suspek tembak pengasas AmBank sembunyi di Taiping

Taiping: Suspek utama kes pembunuhan pengasas Arab-Malaysian Bank (AmBank), Hussain Ahmad Najadi, yang ditahan di sebuah rumah di Taman Larut Tin Tambahan, di sini, dipercayai berdepan masalah kewangan dan meminta ibunya memasukkan wang ke dalam akaunnya.

Suspek yang turut berdepan masalah mendapatkan bekalan makanan, diberi perlindungan oleh seorang rakannya yang juga pemilik kedai telefon. 

Sepanjang suspek berada di rumah sewa rakannya, rakan itu yang sering membelikan makanan dan membantunya mengeluarkan wangnya di bank. Berdasarkan maklumat orang ramai, rumah itu disewa kepada pemilik kedai telefon berkenaan beberapa minggu lalu dengan kadar RM200 sebulan. 

Sementara itu, seorang jiran yang hanya mahu dikenali sebagai Wong, 40, berkata rumah sewa itu dalam keadaan sunyi seperti tidak berpenghuni apabila pada waktu siang, semua pintu dan tingkap berkunci.

“Bagaimanapun pada sebelah malam, sering kelihatan individu bermotosikal datang membawa bungkusan seperti makanan ke rumah itu. Pernah sekali saya melihat suspek pada waktu siang dalam keadaan tidak terurus, namun tak sangka dia yang dikehendaki pihak berkuasa,” katanya di sini, semalam.

Turut ditahan polis, dua lelaki berusia 31 dan 26 tahun yang dipercayai membantu memberi perlindungan kepada suspek terbabit. 

PENGANGGUR 17 TAHUN DIREMAN, BANTU SIASATAN KEMATIAN POLIS DI MELAKA


Melaka, 24 Sept - Seorang remaja berusia 17 tahun ditahan reman selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes kematian seorang anggota polis dipercayai dipukul dengan batu, semalam.

Perintah reman terhadap remaja yang tidak lagi bersekolah dan menganggur itu, dibenarkan oleh Timbalan Pendaftar Mahkamah Rendah, V.Kanasan, kira-kira 12 tengah hari tadi.

Pada kejadian kira-kira 8 pagi semalam, Kpl Zal-Azri Abdul Somad, 31, dari Bahagian Risikan Jenayah (D4), Ibu Pejabat Polis Kontinjen Melaka, cedera di kepala dan muka dipercayai dipukul dengan batu dan mati, setelah bergelut dengan suspek di tempat kejadian, di Taman Teknologi Cheng di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...