Selasa, 21 Jun 2016

CRIME ALERT: AWAS! GENG HAMPER KEMBALI AKTIF

Orang ramai terutamanya kaum wanita dinasihatkan agar lebih berhati-hati dengan pelbagai teknik jenayah samun terutamanya setiap kali menjelang musim perayaan.

Kelicikan penjenayah yang lebih dikenali sebagai “Geng Hamper” ini, memperdaya mangsa terutamanya kanak-kanak, suri rumah dan pembantu rumah dengan memberikan "hamper raya" sebelum menyamun rumah mangsa.

Ikuti modus operandi (M.O) dan nasihat dari pihak polis bagi mengelakkan anda daripada menjadi mangsa seterusnya.

Modus operandi (M.O):

BENGKEL KEMENTERIAN PENDIDIKAN, PDRM BINCANG KEHADIRAN POLIS DI SEKOLAH

Putrajaya, 20 Jun - Kementerian Pendidikan dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengadakan bengkel dalam waktu terdekat bagi memperincikan 'omnipresence' iaitu kehadiran pihak polis di sekolah bagi mewujudkan persekitaran yang selamat dan mampu mengawal kadar jenayah.

Timbalan Menteri Pendidikan Chong Sin Woon berkata bengkel itu akan turut membincangkan bagaimana untuk melihat semula peranan pegawai perhubungan sekolah (PPS) untuk membantu menangani masalah disiplin di sekolah.

"Kalau boleh wujudkan memorandum persefahaman selepas bengkel kita akan lihat," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Permuafakatan Kementerian Pendidikan dan PDRM Dalam Memperkasakan Peranan PPS di kementeriannya di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...