Jumaat, 19 Disember 2014

Pelajar tingkatan dua ditahan terlibat skim gores dan menang


Seorang pelajar tingkatan dua antara 35 yang ditahan kerana terlibat dengan kegiatan gores dan menang di Pahang sejak Januari hingga 16 Disember lepas.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Pahang Supt Azizan Md Isa berkata, kesemua mereka yang berumur dalam lingkungan 14 hingga 45 tahun itu ditahan mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan dan ada yang masih dalam proses untuk dituduh di mahkamah.
"Sepanjang tempoh berkenaan, sebanyak 14 kes dilaporkan dengan melibatkan kerugian sebanyak sejumlah RM385,900.

Dua beranak cedera ditikam dan ditetak


Dua beranak cedera parah diserang seorang lelaki yang memasuki rumah mereka di Taman Harapan, Kuala Kedah dekat Alor Star awal pagi tadi.
Adriana Ahmad Kamil, 45, dan anaknya Amira Asshari, 22, cedera akibat ditikam dan ditetak dengan senjata tajam.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, ACP Nashir Ya berkata suspek masuk ke rumah mangsa kira-kira 3.50 pagi dengan mengumpil pintu gril.

Bekas jurulatih PLKN ditahan terlibat kegiatan Militan ISIS


Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata lelaki berusia 30 Tahun itu yang berasal Istana Terengganu ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA).
"Polis Percaya dia merancang untuk membuka laluan baharu bagi rakyat negara ke Syria dengan menjadikan Brunei sebagai transit.
"Suspek juga merancang untuk berkahwin dengan seorang gadis rakyat Malaysia yang bekerja sebagai guru yang menetap di Brunei, rasaya berlepas ke Syria," katanya dalam kenyataan di Petaling Jaya, hari ini.
Beliau berkata, suspek berkenaan terpengaruh untuk menyertai kumpulan Militan di Syria carian selepas berinteraksi melalui facebook dengan beberapa rakyat negara ini yang sudah ditahan polis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...