Rabu, 11 Mac 2015

Disamun Ketika Semak Baki Wang Di ATM

Gambar hiasan
PETALING JAYA: Seorang perunding Teknologi Maklumat (IT) dikelar dan dirompak ketika dia menyemak baki wang simpanan di sebuah ATM di Kota Damansara pada pukul 6.30, Ahad.

Lelaki yang dilaporkan memakai topi keledar penuh itu berjalan di hadapan mangsa dan mengacukan pisau.

Rumah Kapten Bola Sepak Pahang Ditembak


KUANTAN: Lima das tembakan dilepaskan ke arah rumah kapten pasukan bola sepak Pahang, Mohd Razman Roslan, di Lorong Kubang Buaya 35 di sini tengah malam Selasa, mengakibatkan pecah cermin belakang kenderaan pelbagai guna Toyota Vellfire miliknya yang diletakkan di hadapan rumah.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Datuk Mohd Zakaria Ahmad, dalam kejadian pada 12.30 tengah malam itu, kapten skuad Tok Gajah berusia 31 tahun itu dilaporkan sedang berehat bersama anggota keluarganya sebelum dikejutkan dengan bunyi tembakan yang dilepaskan secara rambang.

Polis cari Bro Din, Kecik


SEPANG – Polis memburu dua penjenayah anggota Geng Faizal Copper yang aktif terlibat dalam kes-kes samun di tapak-tapak pembinaan di Selangor, Perak dan Pulau Pinang sehingga menyebabkan kerugian kira-kira RM500,000.
Pemangku Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Zaldino Zaludin berkata, kes terbaharu kumpulan itu menyamun seorang pengawal keselamatan yang menjaga tapak projek Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Dengkil dekat pada pukul 5.20 pagi, 22 Februari lalu.

Polis akan lakukan siasatan selepas laporan Ketua Audit Negara


KUALA LUMPUR 10 Mac: Pihak polis akan membuka kertas siasatan sekiranya ada pendedahan dibuat dalam laporan Ketua Audit Negara ke atas akaun 1Malaysia Development Berhad (1MBD).

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam satu kenyataan hari ini berkata siasatan pihak polis hanya akan dilakukan jika selepas meneliti laporan audit tersebut terbukti berlaku percanggahan.

“Saya juga ingin menjelaskan berkenaan laporan media yang mengaitkan kononnya polis akan menyoal siasat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung isu ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...