Selasa, 12 Februari 2013

Mangsa bergelut dengan perompak


Kuala Kangsar: Seorang pembantu sebuah kedai menjual peralatan pembinaan di Kampung Ngor, Sauk, di sini, nyaris putus jari kelengkeng selepas bergelut dengan perompak bersenjatakan pisau Rambo.
Dalam kejadian jam 11 pagi semalam, mangsa Zabidah Abdul Hamid, 43, nekad bertarung dengan penjenayah selepas suspek bertindak ganas menarik tudung dipakai mangsa.
Mangsa yang ditemui berkata, kejadian berlaku ketika berada di dalam kedai sambil ditemani ibu mentuanya, Timah Kulup Asli, 75.

Serangan guna teksi


pix_topright
Papar: Hasrat pasangan suami isteri pulang ke kampung sempena cuti Tahun Baru Cina berakhir dengan tragedi apabila si suami maut manakala isterinya parah selepas ditikam sekumpulan lelaki di tepi pantai berhampiran perkuburan Islam di Jalan Sekayan, Kampung Pengalat Besar dekat sini, malam kelmarin.
Dalam kejadian jam 12 tengah malam itu, mangsa Nani Mansi, 31, maut di tempat kejadian selepas ditikam bertubi-tubi dengan kesan kira-kira 10 tikaman.
Isterinya, Noraminah Bahari, 25, parah selepas menerima lebih tujuh tikaman di bahagian pinggang, namun sempat menyelamatkan diri dengan berlari sejauh kira-kira 1.5 kilometer sebelum diselamatkan penduduk kampung berhampiran dan menghubungi polis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...