Khamis, 15 Mei 2014

Pemandu Peribadi Hadapi 484 Pertuduhan Pindah Harta Curi Lebih RM600,000


KLANG: Pemandu peribadi seorang ahli perniagaan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini pada Rabu atas lebih 400 pertuduhan menolong memindahkan harta curi membabitkan wang lebih RM600,000.

Saidina Azzuanira Saidina Othman, 43, mengaku tidak bersalah selepas kesemua pertuduhan dibacakan terhadapnya dalam tempoh sejam oleh jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Mohd Fadhly Yaacob.

Tertuduh didakwa atas 484 pertuduhan menolong memindahkan harta curi iaitu wang berjumlah RM643,897.42 ke akaun bank milik perniagaannya, Mai Trading.

Dia didakwa melakukan kesemua kesalahan itu di Hong Leong Bank Bhd cawangan Pelabuhan Klang di sini antara 3 Jan 2012 dan 30 Januari 2013.

Pengasas D'Herbs, Disamun Pembantu Rumah

KUALA LUMPUR  - Pengasas rangkaian produk kosmetik D'Herbs Healthy Sdn. Bhd. (D'Herbs), Datuk Aliff Syukri Kamarzaman, 25, kerugian ribuan ringgit apabila wang tunai dan barangan kemas miliknya dan isteri dilarikan oleh dua pembantu rumah mereka dalam kejadian di kediamannya di Seksyen 10, Kota Damansara di sini hari ini.


Kejadian itu hanya disedari kira-kira pukul 12 tengah hari ketika beliau pulang ke rumahnya untuk makan tengah hari.


“Sebaik tiba di rumah, saya memanggil mereka (pembantu rumah), namun tiada jawapan. Kerana rasa tidak sedap hati, saya terus meluru masuk ke dalam bilik mereka dan mendapati semua barangan telah tiada," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...