Sabtu, 1 September 2012

Menyamar ‘Kakitangan TNB’ periksa pendawaian curi duit raya


REMBAU: Lagak dua lelaki menyamar kakitangan Tenaga Nasional Berhad (TNB) untuk membaiki sistem pendawaian elektrik memperdayakan seorang warga emas sebelum suspek mencuri wang milik mangsa di Kampung Nerambai, Lubok Cina, dekat sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian jam 3 petang itu, Kamariah Derauh, 84, yang tinggal seorang diri didatangi dua lelaki yang memakai uniform berwarna biru dan meminta membaiki sistem pendawaian elektrik dalam rumahnya.


Menurutnya, dia tidak mengesyaki sesuatu yang buruk dan membenarkan kedua-dua lelaki itu memasuki rumahnya untuk melihat lebih dekat meter elektrik di ruang tamu.Penjaga parkir mati dibunuh

Gambar hiasan

BESUT - Seorang penjaga tempat letak kereta persendirian ditemui mati dibunuh di satu kawasan terpencil di hujung Kampung Gong Manok, dekat Kuala Besut di sini petang semalam.
Mangsa yang dikenali sebagai Faiza Jaafar, 27, berasal dari Kampung Beris Lampu, Kuala Besut dekat sini dipercayai diseksa sebelum dibunuh berdasarkan kesan tetakan senjata tajam serta kelaran di bahagian kaki dan belakang pinggang mangsa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...