Rabu, 23 Januari 2013

Wanita terpedaya dengan lelongan emas oleh bank tempatan


Foto
Kuala Berang: Seorang wanita bingung memikirkan selonggok emas bermutu rendah yang dibelinya ketika lelongan awam oleh sebuah bank sebenarnya tembaga bukan emas bernilai ribuan ringgit seperti didakwa.
Zuraini Yaacob, 44, berkata, dia ke sebuah bank di daerah itu untuk membeli emas yang kononnya bermutu rendah yang dilelong dengan harga RM20,000 pada petang 26 Mei 2011.
Menurutnya, selepas selesai urusan pembelian, dia ke sebuah kedai emas di Kota Bharu, Kelantan, pada jam 10 malam hari sama, untuk melakukan ujian bagi mengetahui jumlah kandungan emas dalam barang kemas itu.

SPRM sah 'pegawai palsu'


pix_gal0
Kuala Lumpur: Siapa sebenarnya empat pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang menyoal siasat pengadil perlawanan antara Kelantan dan Johor Darul Takzim di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Selasa lalu?

Persoalan itu timbul selepas Ibu Pejabat SPRM, Putrajaya mengesahkan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), mereka tidak menugaskan mana-mana pegawai bagi memantau perlawanan itu dan melakukan soal siasat. 

BANTU CARI KANAK-KANAK HILANG


KUALA LUMPUR: MCA telah mengarahkan semua cawangannya di seluruh negara untuk mempamerkan gambar William Yau Zhen Zhong yang berusia enam tahun untuk meneruskan usaha supaya kanak-kanak lelaki itu kembali kepada keluarganya dengan selamat.
Presiden parti, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek berkata, gambar William akan dipamerkan di semua 3,000 pejabat cawangannya di seluruh negara sebagai usaha untuk menjejaki kanak-kanak itu.
“Kami berdoa agar dia (William) selamat dan dapat kembali ke keluarganya secepat mungkin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...