Jumaat, 10 April 2015

Pasang CCTV di kawasan parkir


KUALA TERENGGANU – Polis menyarankan pasar raya di negeri ini memasang kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan parkir bagi memudahkan pihak berkuasa mengesan penjenayah terlibat dalam kes kecurian kenderaan yang lazimnya berlaku di kawasan itu selain depan rumah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Terengganu, Asisten Komisioner Wan Abd Aziz Wan Hamzah turut menasihatkan orang ramai meletakkan kenderaan di lokasi selamat dan memastikan ia berkunci agar tidak memberi peluang kepada mana-mana individu yang berniat melakukan jenayah.

Suspek baling molotov cocktail ditahan


KUALA LUMPUR, 9 April: Polis kontinjen Kedah berjaya menahan suspek baling ‘molotov cocktail’ di bahagian hadapan sebuah bank di sini, pada jam 11 malam, semalam.

Menurut jurucakap polis, suspek ditahan di rumahnya di Taman Bersatu, Batas Paip, Kuala Kedah.

“Pihak kami menahan suspek di kediamannya pada malam semalam, suspek berumur lingkungan 30-an kini direman bermula hari ini bagi siasatan lanjut,” katanya kepada TheRakyat Post.

Penjenayah ditembak mati di Ulu Yam amat berbahaya

Gambar hiasan
SEPANG, 8 April: Penjenayah yang ditembak mati oleh polis ketika cuba melarikan diri di Jalan Ulu Yam, Gombak, semalam, merupakan seorang yang amat berbahaya dan terlibat dalam beberapa kes bunuh di Lembah Klang beberapa tahun lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Datuk Mohd Adnan Abdullah berkata, berdasarkan risikan polis, penjenayah itu merupakan anggota kumpulan Gang 24.

“Penjenayah berkenaan juga pernah ditangkap di bawah Seksyen 38B Akta Dadah Berbahaya,” katanya kepada pemberita selepas majlis Serah Terima Tugas Ketua Polis Daerah Sepang di Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...