Selasa, 2 Disember 2014

Mangsa culik di Selayang ditemui dikerat, ditanam di Bidor

Gambar hiasan

TANJUNG MALIM 1 Dis. - Polis menemui mayat seorang lelaki yang dikerat kedua-dua kaki dan tangan ditanam dalam satu lubang di kawasan sebuah kilang di Bidor dekat sini petang ini.

Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten komisioner Khairi Ahrasa berkata, mangsa yang berusia 35 tahun sebelum itu telah diculik di restorannya di Pasar Borong Selayang pada 12 November lalu.

Menurutnya, dalam kejadian kira- kira pukul 6.10 petang itu, mangsa telah diculik oleh empat lelaki yang bersenjata pistol dan parang. - UTUSAN ONLINE


14 Kertas Siasatan Dibuka Berhubung Penyebaran Fitnah Di Laman Sosial


KUALA LUMPUR: Persidangan Dewan Negara diberitahu bahawa polis membuka 14 kertas siasatan berkaitan kesalahan penyebaran fitnah di laman sosial dan siber, pada tahun ini.

Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, daripada jumlah itu lima kes masih dalam siasatan dan dua kes telah didakwa di mahkamah.
"Bagi kes yang dituduh di mahkamah, satu kes masih dalam perbicaraan dengan diberi jamin RM4,000 dan satu kes telah dijatuhkan hukuman denda RM10,500 pada 20 November 2014," katanya menjawab soalan Senator Tan Sri Mohd Ali Mohd Rustam di sini, Isnin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...