Sabtu, 13 Oktober 2012

Kabel elektrik dicuri angkara siapa ????


Kabel elektrik dicuri
BAYAN LEPAS - Kabel elektrik yang menghubungkan Madrasah Al-Khairiah Al-Islamiah dan surau Kampung Bukit dicuri pihak tidak bertanggungjawab sehingga menyebabkan kelengkapan yang sedia ada tidak dapat digunakan dengan sempurna.

Guru Besar Madrasah, Mohd Nazri Idris, 41 berkata, kabel elektrik yang dicuri pihak tidak bertanggungjawab menyebabkan murid terpaksa berpanas ketika waktu rehat kerana kipas yang ada tidak dapat berfungsi.

“Begitu juga dengan jemaah wanita yang terpaksa bersolat dalam keadaan kurang selesa kerana kipas tidak berfungsi akibat kabel elektrik itu yang bersambung antara madrasah dan surau terbabit dicuri.

Rumah disamun perompak licik


Rumah disamun perompak licik
ROMPIN – Seorang kontraktor dan pengusaha sebuah restoran kerugian hampir RM50,000 apabila kediaman mereka di Taman Cemerlang 2 Tanjung Gemok, di sini dipecah masuk pagi kelmarin.

Kejadian dipercayai berlaku sekitar jam 10 hingga 12 tengah hari ketika penghuni sebuah kediaman tiada di rumah, manakala sebuah rumah lagi dipecah masuk sewaktu seorang anak mereka sedang tidur di sofa.

Kejadian itu adalah kes pecah rumah kali kedua berlaku di kawasan perumahan itu selepas kejadian sama dilaporkan pada Mei lalu sejak penghuni mula mendiami kawasan perumahan itu kira-kira 10 bulan lalu.

‘Ulat Arab’ caj hingga RM5,000

OPERASI...gelagat seorang ulat teksi Arab mencari penumpang.
OPERASI...gelagat seorang ulat teksi Arab mencari penumpang.

KUALA LUMPUR: Kemasukan pelancong dari Timur Tengah sepatutnya membawa rezeki melimpah kepada pemandu teksi Malaysia, namun keadaan sebaliknya berlaku apabila rezeki mereka dicuri dengan kehadiran ratusan ‘ulat teksi Arab’ yang bergiat aktif di kawasan tumpuan pelancongan negara ini tanpa kawalan pihak berkuasa.

Kegiatan dipercayai dijalankan pelajar dari Iran, Arab Saudi, Jordan dan Mesir itu hanya disediakan khas untuk pelancong dari negara asal mereka kerana faktor bahasa dan komunikasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...