Khamis, 25 Oktober 2012

Samun: Surirumah rugi RM15,500


TELUK INTAN - Seorang isteri kepada ahli perniagaan bukan sahaja berdepan dengan detik mencemaskan malah terpaksa menanggung kerugian kira-kira RM15,500 dalam satu kejadian samun dekat kawasan Bumbung Biru, di sini, Jumaat lalu.

Kejadian berlaku kira-kira jam 12.45 tengah hari, apabila mangsa berusia 28 tahun, baru sahaja menunaikan cek dengan sejumlah wang untuk urus niaga milik suaminya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Superitendan Mohd Zaki Harun berkata, setelah cek ditunaikan di salah sebuah bank di Teluk Intan, mangsa telah menyerahkan sebahagian wang itu kepada rakan niaga suaminya di dalam premis tersebut sebanyak RM 17,000.

Peniaga paut kereta dikelar penyamun


KUALA LUMPUR: Seorang peniaga berusia 31 tahun bukan saja ditikam beberapa kali di bahu, malah kedua-dua tangannya turut dikelar sekumpulan tiga lelaki ketika bergelut sebelum kenderaan Mitshubishi Triton miliknya dilarikan dalam kejadian di Taman Layang-Layang, Sentul, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 9 malam itu, mangsa yang berpaut pada pintu kenderaan miliknya itu sebaik kumpulan terbabit cuba melarikannya terpaksa melepaskan genggamannya selepas kedua-dua pergelangan tangannya dikelar seorang daripada suspek. Menurut sumber, kejadian bermula apabila lelaki terbabit berhenti di bahu jalan selepas dilanggar sebuah Toyota Harrier dari arah belakang sebelum didatangi tiga lelaki berusia lewat 20-an yang memaksanya menyerahkan kunci keretanya. 

Dipedaya 'ustaz', 6 suri rumah tak dapat tunai umrah


Dipedaya 'ustaz', 6 suri rumah tak dapat tunai umrah
JOHOR BAHRU – Hajat enam suri rumah menunaikan umrah bukan sahaja tidak kesampaian, malah terpaksa menanggung kerugian selepas terpedaya dengan tawaran seorang bergelar 'ustaz'.

Salah seorang mangsa, Noriah Alias, 55, berkata, 'ustaz' itu dikenali mereka sekitar Mac lepas ketika menghadiri kelas agama.

“Dia kelihatan jujur dan menawarkan pakej umrah dengan harga RM3,540 seorang. Ketika itu kami teruja kerana harga ditawarkan lebih murah daripada pasaran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...