Ahad, 1 November 2015

PPS cegah keganasan pelajar


KUALA NERUS - Polis Terengganu melalui Pegawai Perhubungan Sekolah (PPS) akan mempergiatkan lagi program dalam usaha untuk mencegah keganasan melibatkan pelajar, termasuk kes buli.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Rosli Ab Rahman berkata, pendekatan secara proaktif itu diambil bagi memberi lebih kesedaran undang-undang kepada pelajar supaya mereka tidak terjebak dengan aktiviti yang boleh merosakkan masa depan.

“Tidak dinafikan mereka (pelajar) naif mengenai undang-undang dan sebab itu kita ambil pendekatan dengan melantik PPS ini, di mana setiap dua kali sebulan pegawai (PPS) ini akan melawat sekolah berkenaan bagi kenal pasti masalah yang berlaku.

PDRM terus laksanakan operasi had laju di LPT2

KEMAMAN - Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan terus melaksanakan operasi had laju di sepanjang laluan Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) dalam usaha mengurangkan kadar kemalangan maut lebuh raya tersebut.

Pegawai Penguatkuasa dan Operasi Trafik Bukit Aman, Deputi Superintendan Mustaffa Bakri Salleh berkata, menerusi operasi had laju yang dilakukan di LPT2 itu pihaknya mendapati masih ramai pengguna yang gagal mematuhi had laju yang ditetapkan.

Katanya sepanjang operasi tersebut sebanyak 203 saman telah dikeluarkan kepada pemandu yang memandu melebihi 110 Kilometer sejam manakala 38 lagi membabitkan lain-lain kesalahan trafik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...