Khamis, 17 Januari 2013

Inspektor, sarjan polis didakwa tuduhan rasuah


SUNGAI PETANI - Seorang pegawai polis berpangkat Inspektor dan seorang Sarjan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini terhadap pertuduhan menerima rasuah daripada seorang kontraktor pada 2011.
Inspektor Syed Othman Konchong, 49, yang bertugas di bahagian pengurusan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Yan dan Sarjan Abd Hamid Saad, 53, (bahagian Gerakan IPD Yan) yang dihadapkan berasingan, mengaku tidak bersalah dan meminta dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan kepada mereka.

PDRM akan teliti SOP kendali tahanan: KPN

SOP SEDIA ADA PUN SUDAH LENGKAP TAPI TIDAK DIPATUHI!!!


DUNGUN: Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan meneliti Prosedur Operasi Standard (SOP)dalam mengendalikan tahanan, terutama ketika dalam perjalanan, bagi mengelakkan insiden tahanan lolos. 

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar, berkata antara perkara yang akan diteliti ialah jenis kenderaan dan juga bilangan anggota polis pengiring. 

"Buat masa ini kita akan teruskan dengan SOP sedia ada," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 

BAHAGIAN SOAL-SIASAT PERLU BERTINDAK LEBIH PROFESIONAL DALAM TUGAS


KUALA LUMPUR, 16 Jan — Pihak polis membenarkan bedah siasat kematian seorang tahanan polis Chang Chin Te selepas didesak oleh ahli parlimen Puchong, Gobind Singh Deo hari ini.
Menurut Pegawai Perhubungan Bukit Aman, DSP Lai Lee Ching, pihak polis akan menandatangani borang 61 untuk membenarkan bedah siasat kedua diadakan selepas hampir tiga jam menunggu keputusan dari pihak atasan polis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...