Jumaat, 6 Jun 2014

KECUAIAN PEMANDU PUNCA KENDERAAN DICURI


BESUT - Polis menasihati pemilik kenderaan agar tidak meninggalkan kenderaan mereka dalam keadaan enjin tidak dimatikan dan pintu tidak berkunci.

Pemangku Ketua Polis Daerah Besut, Deputi Superintendan Noorzainy Mohd Noor berkata, kecuaian tersebut boleh menyebabkan kenderaan dicuri penjenayah.

Menurutnya, kejadian kereta Perodua Myvi dilarikan individu tidak dikenali pada Rabu minggu lalu menunjukkan penjenayah sentiasa mencari peluang berbuat demikian.

“Kejadian pertama membabitkan kejadian di Kampung Gaung apabila suspek yang datang dengan sebuah kereta lain telah melarikan kereta Myvi pertama, ketika pemiliknya sedang memunggah barang ke dalam kereta di pekarangan rumahnya.

Ops Cantas Khas Pasukan Polis Marin Sita 10 Kenderaan


TUMPAT - Sebanyak 10 kenderaan, termasuk lima kereta yang tangkinya diubahsuai untuk seludup petrol subsidi disita dalam operasi Ops Cantas Khas Pasukan Polis Marin (PPM) Pengkalan Kubor di pangkalan haram Pak Adek Simpangan, kelmarin.

Dalam serbuan kira-kira jam 9 pagi itu, lima lelaki berusia 40 hingga 50 tahun turut ditahan.

Pegawai Pemerintahnya, Mohd Nawi Yunus berkata, cubaan menyeludup petrol gagal setelah anggota PPM menyerbu stor di pangkalan haram itu.

“Lima kereta jenis Proton Wira, Sunny dan Proton Saga yang diubahsuai tangkinya ditahan dalam stor terbabit bersama minyak petrol yang cuba diseludup ke negara jiran.

“Manakala lima lagi kenderaan jenis pacuan empat roda di kawasan luar berhampiran pengkalan itu,” katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...