Isnin, 20 Ogos 2012

Dua warga Myanmar mati bergaduh


KUALA LUMPUR: Dua lelaki warga Myanmar ditemui mati dipercayai dibunuh selepas kedua-duanya terbabit dalam pergaduhan dalam dua kejadian berasingan, di sini, malam kelmarin.

alam kejadian pertama pada jam 8.15 malam kelmarin, seorang lelaki ditemui mati dengan kesan kelar di leher di sebuah kafe siber di Jalan Raja Muda Abdul Aziz, Kampung Baru.

Difahamkan, mangsa, Pa Ram Nana, 27, dikelar di leher selepas bergaduh dengan seorang rakannya akibat hutang di kafe siber itu.

Menurut sumber, berdasarkan kesan darah di jalan raya, mangsa yang berlumuran darah dipercayai berlari ke kafe siber untuk menyelamatkan diri.

“Mayat mangsa ditemui dalam berpakaian lengkap selain dikehendaki polis berhubung kes dadah,” katanya.

Beri amaran lepas gagal curi


BEGINI...Romzi melakonkan semula aksi penjenayah yang cuba memasuki rumahnya.
RAWANG: Berang gagal memecah masuk dua rumah untuk mencuri, sekumpulan 10 lelaki bersenjatakan pedang samurai dan parang memberi amaran untuk datang semula dalam kejadian di Perumahan Primulan serta Julian, Bandar Tasik Puteri, di sini.

Dalam kejadian jam 3.30 pagi, 2 Ogos lalu, kumpulan terbabit memberikan amaran berkenaan kepada sebuah keluarga selepas mereka terserempak suspek yang cuba memecah masuk rumah itu.

Menceritakan semula insiden berkenaan, mangsa, Romzi Ismail, 45, berkata, ketika kejadian, dia tidur sebelum terdengar jeritan isterinya.

“Pemeriksaan mendapati pintu rumah terbuka sebelum melihat beberapa lelaki bertopeng dengan bersenjatakan parang dan pedang samurai berada di pekarangan rumah.


Detik cemas bagi ibu dan bayi apabila kereta dilarikan


KEPALA BATAS -  Seorang ibu dan bayi lelaki berusia lima bulan ketakutan di malam raya apabila keretanya dilarikan oleh seorang pemuda berdekatan Kompleks Dato Kailan di sini, kelmarin.
   
Dalam kejadian pukul 4.30 petang itu, mangsa Nurul Izzah Khalid, 26, berkata, suaminya Musyrif Abu Bakar, 29, menghentikan kereta di simpang jalan berdekatan kompleks berkenaan untuk membeli ubat untuk anaknya di farmasi.
   
"Kejadian itu berlaku dengan pantas. Suami saya keluar dari kereta dan belum sempat saya nak menekan punat kunci pintu itu, seorang lelaki naik dan tekan
minyak," katanya ketika menceritakan saat-saat cemas ketika kejadian itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...