Ahad, 22 Mei 2016

AADK tahan 56 penagih dadah

DUNGUN - Penagih dadah sanggup melakukan apa sahaja termasuk terjun laut demi meloloskan diri daripada tangkapan pihak berkuasa semasa Ops Gempur Sarang yang digerakkan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) di sekitar Daerah Dungun.

Operasi selama tiga hari berakhir Khamis lalu menyasarkan sarang penagih dadah untuk melepaskan gian termasuk di Jeti Perikanan Bandar Paka dan Dungun, ladang kelapa sawit Ketengah Jaya dan beberapa lokasi panas lain.

Ketua Cawangan Penguatkuasaan AADK Negeri Terengganu, Mohamad C' Ismail memaklumkan, seramai 56 penagih dadah berjaya ditahan pada operasi berkenaan yang dilaksanakan untuk mengekang aktiviti penagihan dadah di negeri ini.

Cubaan penjenayah merompak mesin pengeluaran wang automatik (ATM) Di Besut

KUALA BESUT  - Cubaan penjenayah merompak mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di sebuah bank di sini dengan menarik mesin tersebut menggunakan sebuah kereta Proton Wira gagal selepas perbuatan mereka dilihat penduduk sekitar.

Dalam kejadian kira-kira 5.32 pagi tadi, suspek bertindak menarik salah satu daripada tiga  mesin ATM di bank dekat Pekan Baru Kuala Besut.

Ketua Polis Daerah Besut,  Superintendan Mohd Zamri  Mohd  Rowi berkata, suspek bertindak menarik satu mesin ATM yang berada di dalam cermin ruangan di bank itu hingga ke atas jalan raya di hadapan bank tersebut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...