Ahad, 9 November 2014

Pelajar disamun lelaki berkopiah depan bank


KOTA BHARU - Seorang pelajar sebuah Institusi Pengajian Tinggi (IPT) di sini, kerugian RM 1,000 selepas disamun lelaki berkopiah dalam kejadian di hadapan Maybank Wakaf Siku di sini, pagi Khamis lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.10 pagi, mangsa baru  selesai membuat pengeluaran wang di mesin pengeluaran Automatik (ATM) di bank terbabit sebelum masuk ke dalam keretanya yang diparkir berhampiran bank berkenaan.

Secara tiba-tiba, lelaki berkopiah menghampiri kereta mangsa dan suspek terus masuk ke dalam keretanya yang tidak berkunci dan duduk di bahagian penumpang.

Rumah jurugambar Bernama dipecah masuk


KUALA TERENGGANU - “Sejurus dimaklumkan rumah dipecah masuk, apa yang saya harapkan janganlah penjenayah itu ‘menyentuh’ walaupun satu peralatan kerja terutamanya kamera kerana ia adalah harta kerajaan.

“Saya lebih rela kehilangan barang berharga milik sendiri walaupun ia bernilai beribu-ribu ringgit daripada kehilangan peralatan kerja meskipun peralatan itu tiada nilai di pasaran,” demikian luah Arjasneh Ahmad, 45.

Arjasneh yang kini bertugas sebagai jurugambar Bernama biro Kuala Terengganu terpaksa menanggung kerugian kira-kira RM30,000 setelah rumah yang disewanya sejak dua tahun lalu di Taman Ibai Indah, di sini, dipecah masuk, dalam kejadian yang hanya disedari Rabu lalu.

Menceritakan detik kejadian, Arjasneh berkata, kejadian disedari salah seorang rakan yang tinggal berhampiran rumah, kira-kira jam 7.15 petang kerana semasa kejadian, dia berada di Melaka menghadiri kursus, manakala ahli keluarga lain balik ke kampung di Johor Bahru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...