Rabu, 3 Disember 2014

PERLANTIKAN TIMBALAN KETUA POLIS NEGARA BARU


Polis Tumpas Sindiket Dadah di Pulau Pinang


GEORGE TOWN: Polis menyerbu sebuah makmal dadah di Sungai Ara di sini dan menumpaskan sindiket dadah tempatan yang aktif di Pulau Pinang dan Kedah sejak setahun lalu.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJK) Bukit Aman Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata polis telah merampas sejumlah 6.5kg dadah bernilai RM750,000.

Beliau berkata, polis turut menahan 12 penduduk tempatan termasuk dua wanita semasa operasi pada 28 November di sebuah rumah di Sungai Ara dan sebuah kondominium di George Town.

Nenek trauma diacu pisau di Besut


Besut - Seorang nenek berdepan detik cemas apabila lehernya diacu pisau oleh seorang penjenayah sebelum meragut rantai lehernya di Kampung Batu 12, Bekok, di sini, dekat Hulu Besut, kelmarin.

Akibat peristiwa hitam itu, mangsa yang berada bersama suami ketika kejadian mengalami trauma sehingga tidak lena tidur dan rasa berdebar-debar.

Kejadian kira-kira jam 10 pagi itu dipercayai berlaku ketika mangsa, Fatimah Abas, 67, sedang menyapu di halaman rumah sebelum didatangi seorang penjenayah bersenjatakan pisau.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...