Sabtu, 7 Julai 2012

Gengsterisme dalam PPR mula membiak ???


Kejadian bakar dan pecah kenderaan ini banyak berlaku pada waktu malam kerana tiada kawalan.
KUALA LUMPUR - Unsur gengsterisme dikenal pasti wujud dalam kawasan Projek Perumahan Rakyat (PPR) di ibu kota apabila terdapat pihak luar yang tidak bertanggungjawab membuat kutipan caj bayaran kepada penduduk, kononnya untuk tujuan kawalan keselamatan.

Provokasi juga didakwa ditimbulkan kumpulan tersebut dengan merosakkan harta benda milik penghuni seperti kereta, bagi menunjukkan pentingnya kawalan keselamatan, seterusnya membuatkan penduduk tidak punya pilihan, membayar caj perkhidmatan yang tidak rasmi.

Malah, terdapat juga kes di mana pihak kontraktor Dewan Bandaraya Kuala Lumpr (DBKL) memasuki kawasan bagi pelaksanaan kerja, yang berhadapan dengan pihak tidak bertanggungjawab ini meminta bayaran kerana mendakwa kawasan tersebut milik mereka.

Pengarah Jabatan Pengurusan Perumahan dan Pembangunan Komuniti DBKL, Sukiman Surahman berkata, situasi berkenaan menunjukkan perkembangan yang membimbangkan, lebih-lebih lagi ia melibatkan orang luar, bukannya penduduk dalam kawasan.

SENJATAPI HARAM DI MALAYSIA KIAN MEMBIMBANGKAN ???


KUALA LUMPUR - Polis merampas empat pucuk pistol dan 697 peluru dalam serbuan narkotik di sebuah rumah di Hulu Gombak semalam, kata polis.
Serbuan pada pukul 2 petang itu turut menyaksikan empat lelaki ditahan dan sebanyak 140 pil eramim 5 dirampas, kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman Datuk Noor Rashid Ibrahim.
Beliau berkata mereka yang ditahan berusia antara 34 dan 60 tahun dengan seorang daripada mereka mempunyai tiga rekod jenayah, antaranya samun berkawan dan dadah
"Mereka pada awalnya ditahan kerana disyaki memiliki 140 pil dadah Eramin 5 tetapi setelah menggeledah rumah itu, polis menemui empat pistol semi-automotik jenis Glock, Smith and Wesson, dan Browning, peluru dan satu penyerap bunyi," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Noor Rashid berkata polis masih menyiasat tujuan mereka menyimpan pistol dengan sejumlah peluru yang banyak itu.
Beliau berkata kesemua mereka disiasat mengikut Seksyen 8 Akta Senjata Api (Penalti Lebih Berat) 1971. - Bernama

Geng 08 Vinod mengamuk di Kawasan Perusahaan Menglembu !!!


BEGINILAH keadaan kereta yang dinaiki empat anggota polis yang rosak akibat diserang kumpulan samseng.

20 samseng tetak kereta polis


IPOH - Empat anggota polis cemas apabila kereta mereka diserang oleh kira-kira 20 samseng yang bersenjatakan parang dan pedang samurai di Kawasan Perusahaan Menglembu di sini Rabu lalu.
Kejadian berlaku pukul 1.15 pagi semasa anggota polis itu cuba menghalang kumpulan dikenali sebagai Geng 08 Vinod itu yang dalam perjalanan untuk menyerang sebuah kumpulan samseng lain.
Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Shukri Dahlan berkata, Geng 08 Vinod yang menunggang motosikal itu bertindak ganas dengan menetak kenderaan polis tersebut berkali-kali menyebabkan cermin hadapan dan sisi pemandu pecah.
“Dalam keadaan kelam-kabut itu, salah seorang anggota polis terpaksa melepaskan satu das tembakan amaran ke udara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...