Isnin, 21 Mac 2011

Kes curi getah

LENGGONG – Kenaikan harga getah baru-baru ini, banyak memberi nikmat dan kelegaan kepada masyarakat khasnya penoreh-penoreh getah yang berada dalam daerah kecil Lenggong. 

Namun, terdapat banyak laporan yang diterima oleh Balai Polis Lenggong mengenai kes-kes kecurian yang melibatkan getah buku yang berleluasa berlaku di sekitar kampung dalam daerah ini. 

Justeru, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gerik mengambil pendekatan terbaik dengan mengadakan satu majlis dialog keselamatan khusus mengenai kecurian getah buku di bawah pentadbiran Balai Polis Lenggong yang telah diadakan baru-baru ini. 

Mati di tingkat bawah pejabat

SEREMBAN – Mayat seorang lelaki warga emas ditemui dalam keadaan terbaring oleh seorang kerani di tingkat bawah pejabat bangunan tiga tingkat berhampiran pejabat Utusan Malaysia Biro Negeri Sembilan di Taman AST, dekat sini, semalam. 

Dalam kejadian kira-kira jam 9.30 pagi itu, mangsa, Sukhbir Singh a/l Amar Singh, 61, dipercayai meninggal dunia kurang daripada 24 jam. 

Seorang saksi yang enggan dikenali berkata, dia mendapat panggilan telefon daripada orang ramai melalui telefon mangsa kira-kira jam 9.35 pagi. 

“Sebaik sahaja dimaklumkan, saya terus bergegas ke tempat kejadian bersama ahli keluarga. 

Samun guna senjata tajam

BANDAR BUKIT TINGGI - Sebuah keluarga berdepan igauan ngeri apabila kediaman mereka di pecah masuk sebelum disamun dua lelaki bersenjatakan parang, di sekitar Bandar Parklands, di sini beberapa hari lalu. 

Sumber Polis memaklumkan, kejadian dipercayai berlaku sekitar jam 5 petang ketika keluarga berkenaan berada dalam rumah teres dua tingkat itu. 

Menurutnya, kedua-dua lelaki dipercayai warga tempatan memasuki kediaman tersebut melalui pintu belakang. 

PDRM gigih didik masyarakat

TRIANG - Masyarakat disaran supaya saling bekerjasama dengan polis bagi mencegah jenayah di kawasan persekitaran mereka. 

Ketua Polis Daerah Bera, Deputi Superintendan Mohd Zahid Mohd Noor berkata, pelbagai langkah dan kaedah yang dilaksanakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi merealisasikan hasrat untuk mengurangkan kadar jenayah. 

Menurutnya, masyarakat memainkan peranan penting iaitu memberikan maklumat kepada polis supaya pihak berkuasa itu dapat menjalankan tindakan selanjutnya.: 

Isteri jururawat, suami tauke syabu !!!SURA JETTY – Seorang tauke syabu yang hidup mewah hasil jualan dadah tidak menyangka perniagaan sulit berselindung di sebalik aktiviti menangkap ikan menggunakan dua bot gentian kaca miliknya itu, berjaya dihidu pihak berkuasa. 

Suspek berusia 40-an dan pernah ditahan sebelum ini kerana kesalahan mengedar ganja disyaki kembali aktif memasarkan produk yang mendapat permintaan tinggi dalam kalangan penagih tempatan itu. 

Maklumat sulit itu akhirnya memaksa sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik daerah melakukan serbuan di rumahnya dekat sini, sebelum bertindak menahan suspek yang difahamkan suami kepada seorang jururawat kanan selain turut menyita beberapa harta benda miliknya. 

Pengusaha Pertukaran Wang Asing Dikesan Jadi Ejen Sindiket Pindah Wang Haram

BACHOK, 19 Mac (Bernama) -- Kementerian Kewangan mendapati 50 ejen pertukaran wang asing tempatan terbabit dalam pemindahan wang haram ke luar negara yang melibatkan sindiket antarabangsa.

Timbalan Menterinya Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata penggubahan wang haram milik sindiket itu dilakukan ejen pertukaran wang terbabit dengan menggunakan kaedah menghantar kiriman wang melalui bank dalam jumlah yang besar bagi mengelak daripada dikenakan cukai.

Lawatan Menteri Kesihatan Malaysia Ke PULAPOL Kuala Lumpur


Jangkitan 'Adenovirus' atau virus kencing tikus yang mula dikesan di PULAPOL Kuala Lumpur pada 4 Mac 2011 setakat ini telah mengakibatkan kematian dua orang pelatih, manakala 25 orang pelatih lagi telah dimasukkan ke wad di Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Sungai Buloh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...