Khamis, 14 Mac 2013

KDN UMUM BINA DUA BALAI POLIS DI PULAU BUM BUM, PULAU MABUL

Pulau Bum Bum

Semporna, 13 Mac - Kementerian Dalam Negeri bersetuju mewujudkan dua balai polis baharu masing-masing satu di Pulau Bum Bum dan Pulau Mabul, Sabah.

Menterinya, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata ia dijangka beroperasi secepat mungkin untuk mengukuhkan tahap keselamatan di beberapa 'kawasan panas' di sekitar Semporna.

"Saya berharap ia dapat beroperasi secepat mungkin. Kalau ia mengambil masa sedikit, kita akan gunakan kabin sementara untuk memastikan balai polis tersebut dapat beroperasi dengan segera.

OP DAULAT : SIDANG MEDIA SEMASA (13 MAC 2013 JAM 5.30PM)

PASUKAN KESELAMATAN PERKUAT ASET DAN KEANGGOTAAN GEMPUR PENGGANAS DI LAHAD DATU


Lahad Datu, 13 Mac -Pasukan keselamatan akan menambah aset dan anggota untuk menggempur pengganas yang menceroboh negara di Kampung Tanjung Batu dan Sungai Nyamuk, 130 kilometer dari bandar Lahad Datu, sejak 12 Feb lepas. 

Malah, Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin memberi gambaran operasi daulat yang memasuki hari kesembilan, berada di penghujungnya dengan tumpuan menjejaki saki-baki pengganas yang kini bergerak dalam kumpulan kecil.

Beliau berkata 12 kereta kebal perisai berantai, beberapa helikopter Pasukan Udara Tentera Darat dan kapal perang Tentera Laut Diraja Malaysia akan tiba esok di sini secara berperingkat.

AMANAT TUN DR MAHATHIR DAN BUKAN AMANAT HAJI HADI


Bahagian Ke Dua KLIK DISINI

Bahagian Ke Tiga KLIK DISINI

Bahagian ke Empat KLIK DISINI

Untuk mengekalkan keamanan, kestabilan negara PAKATAN RAKYAT perlu dikalahkan dalam Pilihanraya UMUM ke 13.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...