Jumaat, 30 November 2012

Suspek samun, rogol diburu

IMEJ CCTV menunjukkan kelibat tiga lelaki yang disyaki terlibat dalam kejadian samun dan rogol di Jalan Genting Klang, Kuala Lumpur Ahad lalu.

KUALA LUMPUR – Penjenayah yang menyamun sebuah premis urut sebelum merogol dua wanita Vietnam di Jalan Genting Klang dekat Setapak di sini Ahad lalu kini ibarat cacing kepanasan apabila polis mengedarkan gambar suspek-suspek terlibat.

Gambar suspek yang dapat dirakam melalui rakaman televisyen litar tertutup (CCTV) itu menunjukkan kelibat seorang lelaki tempatan berusia lingkungan 20-an memakai baju berwarna biru yang mempunyai logo Superman.

Syarikat produksi kena pecah


Syarikat produksi kena pecah
IPOH - Pemilik sebuah syarikat pengurusan acara dan produksi, di Jalan Chung Thye Phin, di sini kerugian  RM60,000 selepas premisnya dipecah masuk awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 6.58 pagi itu, pemilik premis, Corwin Chong Kar Wei, 30, terkejut daripada tidur setelah alat penggera di telefon bimbitnya berbunyi menunjukkan premisnya dipecah masuk.

“Saya segera menghubungi rakan kongsi untuk memaklumkan perkara tersebut dan kami bergegas untuk melihat keadaan sebenar premis berkenaan.

“Setibanya di premis, kami mendapati pintu jeriji diumpil manakala kotak fius elektrik dirosakkan bagi mengelak kamera litar tertutup (CCTV) merakam perbuatan mereka.

Rumah, pejabat Adun Sungai Lui disimbah cat


Rumah, pejabat Adun Sungai Lui disimbah cat
JEMPOL - Kediaman dan pejabat dua pemimpin tempatan di sini menjadi sasaran perbuatan khianat apabila disimbah cat merah dan dilontar mercun dalam dua insiden berasingan, malam kelmarin.
Kes pertama membabitkan tiang pagar rumah dan pejabat Adun Sungai Lui, Datuk Zainal Abidin Ahmad Felda Lui Barat yang disimbah cat merah kira-kira jam 12 tengah malam kelmarin.
Menurut Zainal, beliau hanya menyedari kejadian itu setelah dimaklumkan jirannya melalui panggilan telefon jam 7.39 pagi semalam.

Pemilik homestay kena tipu


Pemilik homestay kena tipu
GEMAS - Seorang  guru yang juga pemilik inap desa (homestay) di Seremban mendakwa ditipu oleh seorang bakal penyewa yang menggunakan nama Norshahir Yusof pada 20 November lalu.
Pendidik berusia 30-an yang hanya mahu dikenali sebagai Amin mendakwa, lelaki berkenaan menggunakan modus operandi menyatakan yang dia telah membuat terlebih bayaran untuk harga sewa homestay tersebut dan meminta mangsa memulangkan lebihan wang itu melalui nombor akaun yang diberikan.

Amin turut mendakwa, lelaki terbabit menyasarkan pemilik homestay yang menawarkan perkhidmatan mereka melalui laman sosial.

“Saya kemudiannya bertindak menyiasat sendiri melalui internet dan menemui beberapa mangsa lain yang juga pemilik homestay mendakwa ditipu dengan nama individu yang sama,” katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...