Rabu, 6 Februari 2013

Empat penjenayah larikan 11 dulang barang kemas di Seremban


SEREMBAN: Empat lelaki bersenjatakan beberapa pucuk pistol bertindak nekad merompak sebuah kedai emas dan melarikan 11 dulang barangan kemas dalam satu kejadian di Taman Senawang Jaya di sini hari ini. 

Ketua Polis Daerah Seremban ACP Saiful Azly Kamaruddin berkata, dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, penjenayah berkenaan terlebih dahulu melepaskan beberapa das tembakan ke udara di hadapan premis terbabit menyebabkan orang ramai lari menyelamatkan diri. 

"Penjenayah yang memakai topeng muka kemudiannya memecahkan cermin pameran barangan kemas dan mengambil 11 dulang barangan kemas sebelum melarikan diri dengan motosikal," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. 

Pengguna jalaraya diminta sentiasa berwaspada


Pengguna jalan raya diminta supaya sentiasa mengambil cakna soal keselamatan dengan tidak melakukan perkara yang boleh membahayakan diri sendiri dan orang lain.

Pengerusi Majlis Keselamatan Jalan Raya (MKJR) negeri Dato’ Yahya Khatib Mohamad, berkata jangan biarkan kepulangan kita ditangisi akibat kemalangan sempena cuti perayaan Tahun Baru Cina ini, tetapi pastikan kepulangan kita disambut gembira oleh ahli keluarga.

“Kebanyakan kemalangan berlaku adalah akibat kecuaian pengguna jalanraya itu sendiri, oleh sebab itu ia perlulah diberi kesedaran dan dididik dari peringkat awal tentang perlunya memandu dan menggunakan jalanraya secara berhemah. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...