Sabtu, 7 Jun 2014

LELAKI DITEMBAK MATI DI HADAPAN KUIL DI PUCHONG


Niat seorang suami pergi ke kuil bagi mendoakan isteri selamat melahirkan anak sulung berakhir tragedi selepas ditembak mati dalam kejadian di hadapan sebuah kuil di Jalan Bandar 3, Puchong. 

Dalam kejadian kira-kira jam 8 malam itu, mangsa A Ragan,31, yang menjalankan perniagaan kedai bunga di Puchong dan Klang itu cedera di bahagian kepala dan badan. 

Anak saudara mangsa, Kalidasan Parmasivam, 15, berkata ketika kejadian dia, mangsa dan neneknya baru selesai bersembahyang bagi mendoakan keselamatan isteri mangsa. 

65 Daripada Mereka Adalah Pelajar Mangsa Rogol


KOTA BHARU - Seramai 84 daripada 91 mangsa rogol di Kelantan adalah remaja bawah umur 18 tahun berdasarkan statistik dalam tempoh Januari hingga Mei, tahun ini.

Secara keseluruhan jumlah mangsa rogol dalam tempoh itu menunjukkan penurunan sebanyak 1.09 peratus berbanding 2013, walaupun berlaku sedikit peningkatan kepada jumlah mangsa bawah umur dalam tempoh yang sama.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, 84 mangsa itu turut terdiri daripada pelajar yang berusia seawal 13 tahun iaitu seramai 15 orang, lebih rendah berbanding jumlah 20 orang, tahun lalu.

“Mereka yang terdiri daripada usia 14 tahun pula seramai 24 orang; 15 tahun sebanyak 23 orang; 16 tahun berjumlah 15 orang dan 17 tahun seramai tujuh orang, manakala mangsa selebihnya berusia 18 tahun dan ke atas.

“Daripada jumlah itu juga, 65 daripada mereka adalah pelajar. Jumlah tersebut menurun daripada 66 orang pelajar bagi tempoh sama, tahun lalu,” katanya.

Muslim dalam gereja bukan di Malaysia


SHAH ALAM – Polis mengesahkan gambar yang tersebar di media sosial menunjukkan sekumpulan individu didakwa orang Islam terlibat dalam aktiviti keagamaan di sebuah gereja bukan berlaku di negara ini.

Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara, Asisten Komisioner Datin Asmawati Ahmad berkata, penyebaran gambar-gambar berkenaan telah mencetuskan ketidaktenteraman dalam kalangan umat Islam di negara ini.

“Penyebaran gambar-gambar melalui media sosial yang seakan-akan cuba membayangkan bahawa sekumpulan Muslim terlibat dalam aktiviti keagamaan di sebuah gereja telah mencetuskan kegusaran dan ketidaktenteraman di kalangan masyarakat Islam di negara ini.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...