Jumaat, 13 Disember 2013

MESIN ATM, CDM DI BALAI POLIS


KUALA LUMPUR - Casabello Consortium Sdn. Bhd. (Casabello Consortium) melabur RM40 juta untuk fasa pertama pembinaan 150 Kios Perbankan 1Malaysia yang bakal beroperasi menjelang Februari tahun depan. 

Setiap kios akan dibina berhampiran balai polis dengan pengawasan kamera televisyen litar tertutup yang dilengkapi dengan kamera speaker, system amaran dan kemudahan butang panic yang akan dipantau 24 jam setiap hari.

SYARIKAT KESELAMATAN BEKAL SENJATA KEPADA KONGSI GELAP BAKAL HADAPI TINDAKANGeorge Town, 12 Dis - Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini memberi amaran tegas kepada kesemua 125 syarikat kawalan keselamatan di negara ini yang memiliki lesen persenjataan supaya tidak membekalkan senjata mereka kepada kumpulan kongsi gelap.

Menterinya Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata pihaknya telah mengenal pasti beberapa syarikat kawalan keselamatan yang membekalkan senjata mereka kepada kumpulan tertentu.

Katanya, pemantau terhadap syarikat kawalan keselamatan tersebut dilakukan dan amaran tegas telah dikeluarkan. 

"Mereka yang terlibat telah dikenal pasti dan saya yakin mereka yang membekalkan senjata mereka kepada kumpulan kongsi gelap akan dikenakan tindakan," katanya kepada pemberita selepas lawatan kerja ke Ibu Pejabat Kontinjen Polis Pulau Pinang di sini, hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...