Sabtu, 12 Januari 2013

MAMPUKAH #KL112 MENGIKUT ARAHAN POLIS ESOK


Pihak stadium Merdeka telah memberi syarat kepada penganjur perhimpunan #kl112 esok yang mana sekiranya kehadiran melebihi dari 30'000 orang maka pihak stadium tidak akan memberikan kebenaran kegunaan stadium tersebut.

Pihak Polis pula telah memberikan pilihan kepada pihak penganjur untuk mengadakan himpunan esok di Stadium Bukit Jalil yang mana pihak pengurusan stadium tersebut juga telah memberikan kebenaran.

Jika kehadiran esok melebihi kapasiti stadium merdeka, mampukan pihak penganjur mengikut arahan pihak polis untuk berpindah lokasi?

Sudah pasti tidak dan sekiranya perkara ini terjadi, pihak polis akan dipersalahkan walaupun pihak polis hanya memberikan kebenaran berpandukan dari syarat syarat yang dikenakan oleh pengurusan premis yang akan digunakan.

Jadi untuk makluman semua, sekiranya esok terjadi perkara perkara yang tidak sepatutnya, ini semua berpunca daripada pihak penganjur yang gagal untuk mematuhi syarat syarat yang diberikan oleh pihak Polis.

PENYOKONG DAP BAKAR KENDERAAN JPJ!


Empat cedera parah manakala 21 lagi cedera apabila sepuluh kenderaan terlibat dalam kejadian kemalangan di Kilometer 12 Jalan Ipoh-Lumut dekat Ayer Tawar, Sitiawan, semalam. 

Timbalan Ketua Polis Daerah Manjung, DSP Ahmad Mat Isa, berkata mangsa yang mengalami kecederaan parah dikenali sebagai Fatimah Abd Rahman, 44 dan Wong Lan Chang, 69. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...