Selasa, 18 September 2012

Keselamatan penghuni terancam


Keselamatan penghuni terancam
KANGAR - Penghuni Pangsapuri Sena di sini, mengeluh apabila masalah kecurian, vandalisme dan gejala sosial yang berlaku di kediaman mereka, dilihat semakin serius.

Suri rumah, Mumtaj Begum, 31, berkata, anak lelakinya, Saravanan Maniam, 18, kehilangan motosikal Kawasaki yang baru dibeli setahun lalu, tiga hari lepas.

Menurutnya, walaupun ada pondok pengawal di pintu utama, namun masalah kehilangan barang dan vandalisme masih berlaku dan semakin membimbangkan.

Lelaki Myanmar maut ditikam rakan senegara


IPOH 17 Sept. - Pertikaman lidah antara enam rakyat Myanmar berakhir dengan tragedi apabila salah seorang daripada mereka mati ditikam di sebuah kilang batu di Jalan Bercham, Tanjong Rambutan, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10.30 malam itu mangsa, Myo Thu, 30-an meninggal dunia setelah ditikam di bahagian kiri dada.

Sebelum itu, kesemua warga asing berkenaan yang dipercayai sedang makan sambil minum arak bergaduh antara satu sama lain.

Pertengkaran mulut yang berlaku mula bertambah serius apabila mereka mula mengasari sesama sendiri dan ada antara suspek mengeluarkan senjata tajam dipercayai pisau. - UTUSAN

Mayat Lelaki ditemui Cedera Parah di Kepala & Leher.


alt
IPOH 17 Sept. - Seorang mayat lelaki ditemui dengan kesan cedera pada kepala dan leher di kawasan air terjun Silibin Jalan Ipoh-Lumut di sini hari ini.

Menurut jurucakap polis mangsa berusia lewat 20an ditemui berpakaian lengkap oleh orang awam kira-kira pukul 4.30 petang berhampiran sebuah stesen minyak.

Polis tidak menolak kemungkinan mangsa dibunuh, namun siasatan masih dijalankan.

Katanya, tiada senjata tajam ditemui di tempat kejadian dan mayat dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun dekat sini, untuk bedah siasat.

Difahamkan, mangsa yang tinggal di Taman Gemilang, Mengelembu keluar dari rumahnya kira-kira pukul 12.30 tengah hari untuk mengisi minyak motosikalnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...