Khamis, 16 Mei 2019

AMANAT KETUA POLIS NEGARA BARU YANG CUKUP MANTAPSelamat pagi YDH TUAN PPZ dan semua PEG ZON. Berikut adalah amanat KPN melalui Dato DD2 kepada semua warga NARKOTIK:

1) KPN memang sudah pencen, tetapi atas kehendak Tun Mahathir masih nak beliau jadi KPN PDRM.

2) MENGENAI LAWATAN KE BALAI2, KPN janji bukan nak cari masalah , sebaliknya ingin tahu apa2 masalah yg dihadapi oleh Pegawai dan angguta di bawah.

3) LEARN HOW TO SAY NO, jangan susahkan orang lain.

4) Tingkatkan INTERGRITI , elak dari terlibat aktiviti haram, gengsterizem dan sindikit dadah. HAPUSKAN RASUAH.

5) ISU IPCMC- telah lama di negara maju. Melalui IPCMC ini polis boleh ambil peluang untuk tingkatkan kebajikan, gaji PDRM.

6) Banyak kelemahan kita terdedah di kalangan rakyat. CONTOH: ramai2 Pegawai dan angguta yg terlibat kes2 jenayah dan dadah MASIH TIDAK DIBUANG KERJA. Kegagalan pihak jabatan jip. Contoh banyak kes indek jenayah kita tak buka IP . Isu2 Pegawai dan angguta PDRM marah2 saksi polis, gaya hidup mewah dan tunjuk2 kepada orang awam.

7) PDRM masih bernasib baik sebab kerajaan baru masih hendak tunduk kepada PDRM dengan adakan wakil polis dan wakil SPP dalam IPCMC .

8) Jamuan raya tak perlu buat besar2. Sesiapa yg cuti raya balik raya tak perlu lagi raya pertama bersama KPN , KP dan OCPD. Sepatutnya raya pertama bersama keluarga atau di kubur IbuBapa yg telah meninggal.

 9) Budaya kerja yg membazirkan masa perlu dikurangkan . Contoh Pegawai tinggi turun, persiapan IPK atau IPD bazir di segi masa untuk buat persiapan . TAK PERLU MEWAH2 . Jangan minta sumbangan di luar. Ubah gaya hidup kita.

10) KPN tak suka ramai2 untuk sambut dia. Tugasan untuk trafik dan UTK tak perlu ramai.

11) Budaya memberi dan meminta SILA HENTIKAN.

12) Jangan beri peluang bagi anak buah di bawah untuk pergi kutip wang.

NOTA:  AMANAT KETUA POLIS NEGARA YANG CUKUP RELEVEN DAN TERBAIK UNTUK DIAMALKAN OLEH SETIAP WARGA PDRM, TERUTAMA PIHAK TERTINGGI.  “POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA” baru lah boleh diteruskan demi kesejahteraan, keselamatan Masyarakat serta negara tercinta.  TAHNIAH KPN - DATUK SERI ABDUL HAMID BADOR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...