Ahad, 12 Julai 2015

Tiga Maut, Dua Parah Dalam Letupan Bom Di Selatan Thailand

Gambar hiasan
PADANG BESAR (Thailand): Tiga wanita terbunuh manakala dua lagi cedera parah dalam letupan bom di hadapan sebuah pusat karaoke di pekan Siam di sini malam Jumaat. Mereka yang cedera sedang dirawat di Hospital Hatyai.

Menurut Ketua Polis Padang Besar Choketawee Janthongon, dua mangsa terbunuh di tempat kejadian termasuk pemilik karaoke itu yang berumur 43 tahun manakala seorang meninggal dunia di hospital Hatyai pagi Sabtu.
Beliau yang ditemui wartawan Malaysia di pekan Siam Padang Besar pada Sabtu hanya mengesahkan mangsa yang lain berumur 28 hingga 40 tahun dan kesemuanya adalah rakyat Thailand.
Katanya kejadian berlaku kira-kira pukul 8.30 malam (waktu tempatan).

Wanita Diragut Patah Bahu Kiri

Gambar hiasan
BUTTERWORTH: Seorang wanita patah bahu kiri selepas diragut seorang lelaki menaiki sebuah motosikal dalam kejadian di Taman Perkasa, di sini pagi Jumaat.

Jurucakap polis berkata dalam kejadian 7.20 pagi itu, mangsa yang berusia 46 tahun diragut dari arah belakang, sebelum terjatuh dan patah bahu kiri.

"Ketika kejadian wanita itu baru menghantar anaknya ke sekolah sebelum mangsa berjalan ke arah keretanya dan diragut lelaki yang menaiki motosikal jenis Honda Ex5.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...