Sabtu, 22 Disember 2012

SPRM dan polis digesa siasat pendedahan Deepak


SPRM dan polis digesa siasat pendedahan Deepak
PETALING JAYA, 21 Dis — Pendedahan terbaru oleh usahawan karpet Deepak Jaikishan Rewachand perlu disiasat pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM), gesa PKR dalam satu sidang media hari ini serta mengecam SPRM yang mempertahankan salah seorang panel mereka dalam sebuah kenyataan semalam.
Menurut ahli parlimen Batu (PKR) Chua Tian Chang, pendedahan terbaru ini serius kerana pendedahan Deepak mengaitkan lima individu yang terlibat dalam penarikan pengakuan sumpah (SD) kedua oleh penyiasat persendirian P Balasubramaniam.

MyWatch dakwa pegawai polis terlibat kongsi gelap, gesa KPN ambil tindakan


KUALA LUMPUR, 21 Dis -- Kumpulan pemerhati jenayah, MyWatch, yang rapat dengan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan mendakwa pegawai polis berpangkat tinggi terlibat dengan penggubahan wang haram, termasuk perjudian haram, pelacuran, mengatur perlawanan bola sepak, malah turut mempunyai hubungan dengan pemimpin kongsi gelap.
Malah, mereka turut mempersoalkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar, yang tidak mengambil tindakan, dan mereka akan mengemukakan bukti kepada pihak berkuasa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...