Isnin, 30 Jun 2014

Indonesia Tahan Anggota Sindiket Dadah Malaysia/Iran


JAKARTA: Agensi Narkotik Nasional Indonesia (BNN) menahan beberapa suspek yang terbabit dalam sindiket dadah Malaysia-Iran yang mengembara di seluruh Indonesia.
BNN menahan seorang suspek Iran pada Selasa yang memiliki kerakyatan British yang dikenali sebagai SHB selepas seorang lagi suspek Iran, MST ditahan pada 16 Jun, lapor Jakarta Post pada Sabtu.

Jurucakap BNN, Sumirat Dwiyanto berkata MST ditahan di hadapan pejabat pos apabila dia mengambil bungkusan dari Iran yang mengandungi 25.07 gram kristal methamphetamine.

Dua polis maut, dua orang awam cedera dalam tembakan

Gambar hiasan
NARATHIWAT, Thailand - Harapan untuk menyambut hari pertama Ramadan dalam keadaan damai tidak kesampaian di selatan Thailand apabila awal-awal lagi sudah dicemari dengan tindakan keganasan.
Pada tengah malam tadi, berlaku kejadian pertempuran antara enam anggota polis daerah Takbai dan 10 lelaki bersenjata selama setengah jam di Jalan Taba, Mukim Jekhe, Wilayah Narathiwat.
Menurut pihak polis, kejadian tersebut menyebabkan dua anggota polis terkorban dan dua laras raifal dan dua pucuk pistol mangsa dilarikan.

Lelaki dan teman wanitnya cedera ditembak

Puchong: Seorang pekerja kedutaan dan rakan wanitanya parah apabila masing-masing terkena satu das tembakan yang dilepaskan dua suspek bermotosikal dalam insiden awal pagi tadi di restoran makanan segera di Puchong Gateway, di sini.
Dalam kejadian 5.10 pagi itu, mangsa berumur 36 tahun dikatakan baru selesai berjumpa dengan enam rakannya di restoran berkenaan sebelum didatangi dua lelaki bermotosikal sebelum seorang daripada suspek mengeluarkan senjata api dan melepaskan beberapa das tembakan ke arah mangsa dan rakan wanitanya ketika mereka hendak menaiki kereta. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...