Sabtu, 25 Jun 2016

Polis Terima Tiga Lagi Laporan Peras Ugut Pengerusi MyWatch

Polis menerima tiga lagi laporan daripada individu yang didakwa diperas ugut Pengerusi Badan Pemantau Jenayah Malaysia (MyWatch), Datuk Seri R Sri Sanjeevan selepas beliau ditahan reman dua hari bagi membantu siasatan selepas disyaki memeras ugut seorang pengendali judi ekor tanpa lesen.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar kertas siasatan telahpun dibuka terhadap dakwaan-dakwaan itu.

“Selepas tangkapan Sanjeevan, tiga orang telah tampil membuat laporan polis dan memberitahu bahawa mereka juga diugut oleh Sanjeevan,” katanya dalam sidang media selepas melancarkan Go-To-Safety-Point di Stesen Petronas Kolam Ayer Lama, di sini, hari ini.

Militan IS Jangan Cuba Ugut Malaysia

Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak gentar dengan ancaman kumpulan militan IS rakyat Malaysia menerusi rakaman video yang tersebar luas di media sosial.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata rakaman itu bukan video pertama dimuat naik kumpulan berkenaan, sebaliknya sudah banyak sebelum ini.

“Polis tidak akan sesekali membenarkan elemen IS bertapak dan disebarkan di negara ini.

“Jangan cuba gertak kami. Kalau setakat membuat liputan dari jauh, kami tak gentar,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan inisiatif Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS): Go To Safety Points bersama PETRONAS di stesen minyak PETRONAS Jalan Kolam Air, di sini, sebentar tadi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...