Sabtu, 7 Mei 2016

Perompak tebuk dinding tandas

AMPANG JAYA – Sekumpulan perompak bertindak menebuk dinding tandas sebelum melarikan wang berjumlah kira-kira RM200,000 daripada dua buah mesin juruwang automatik (ATM) yang terletak di dalam pasar raya AEON Big Ampang di sini semalam.
Dalam kejadian ki­ra-kira pukul 3 pagi itu, perompak terbabit dipercayai menggunakan gas oxy-acetylene untuk memecahkan dua mesin ATM milik bank yang berlainan itu sebelum melarikan wang tunai yang terdapat di dalamnya.
Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Hamzah Alias (gambar kecil) berkata, kesemua suspek memasuki pasar raya berkenaan melalui dinding tandas yang terletak di tingkat bawah dan berhampiran mesin ATM terbabit.

Reka cerita diculik kerana mahu wang

SERDANG – Seorang budak berusia 11 tahun sanggup berpakat bersama sepupunya untuk menipu kakak kandung sendiri dengan mendakwa dirinya diculik semata-mata mahu mendapatkan wang awal bulan lalu.
Budak warga Myanmar tersebut dipercayai bertindak sedemikian untuk mendapatkan wang bagi menanggung kos perbelanjaan berpindah ke Australia bersama sepupunya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...