Khamis, 10 Julai 2014

Dua Pelatih Jururawat Mati Di Tembak Di Yala

YALA, 9 Julai (Bernama) -- Dua orang pelatih jururawat terkorban dalam serangan bersenjata ketika membeli belah hari ini selepas pihak yang menamakan diri mereka sebagai Pejuang Patani mengeluarkan surat amaran kepada penduduk beragama Buddha.

Kapten Montree Vijitwed, Pegawai Polis Siasatan Balai Polis Yala, berkata kedua-dua mangsa yang berumur 21 dan 29 tahun telah dibunuh dengan satu das tembakan di bahagian kepala oleh dua orang lelaki.

Pengawasan kediaman maklum polis melalui online

Melaka: Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mewujudkan perkhidmatan atas talian bagi memudahkan orang ramai memaklumkan butiran peribadi kepada pihak berkuasa untuk pengawasan kediaman mereka sepanjang musim perayaan.
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, pihaknya yakin platform baru yang diperkenalkan itu mampu membantu menangani kejadian jenayah di kawasan perumahan daripada terus meningkat. 
"Jika sebelum ini orang ramai perlu ke balai polis berhampiran untuk memaklumkan ketiadaan mereka di rumah namun dengan adanya perkhidmatan atas talian ini ianya akan memudahkan pergerakan serta menjimatkan masa. 

Lelaki ditetak senjata sendiri ketika cubaan samun


MUAR - Seorang lelaki cedera parah akibat dipukul dan ditetak dengan senjatanya sendiri ketika cuba menyamun sebuah rumah di Kampung Tanjung Selabu, Bukit Pasir di sini, hari ini.
Dalam kejadian 10.30 pagi itu, Lau Teng Siew, 43, berkata beliau tiba-tiba ditetak dengan parang oleh suspek sebaik sahaja membuka pintu rumahnya.
"Sebaik membuka pintu kayu itu, kepala saya terasa sakit dan darah mula mengalir di bahagian dahi sehingga penglihatan saya menjadi samar-samar. Tanpa berfikir panjang, saya mencapai kerusi dan memukul lelaki bertopeng itu berulang kali hingga patah.

Pasangan warga emas rugi RM16,000 setelah rumah dipecah masuk

BESUT - Sepasang suami isteri warga emas kerugian kira-kira RM16,000 setelah barangan kemas milik mereka dicuri dalam kejadian pecah rumah di Kampung Seberang Limbongan dekat Kampung Raja, di sini, hari ini.
Ketika kejadian sekitar pukul 5 hingga 6.15 pagi itu, mangsa Zakaria Samad, 74, dan isterinya Rokiah Said, 69, telah pergi bersolat Subuh di Masjid Kampung Pengkalan Nyireh kira-kira 500 meter dari rumahnya.
Menurut Rokiah, mereka mengesyaki rumah telah dimasuki orang kerana mendapati pintu hadapan rumahnya terbuka selain melihat kesan umpilan pada tepi pintu ketika pulang dari masjid pada pukul 6.15 pagi itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...