Isnin, 13 Oktober 2014

PELAJAR KUIS MENYERTAI IS MELALUI FACEBOOK ?


KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan seorang bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS), Syamimi Faiqah telah berlepas ke Syria, 4 Oktober lepas dipercayai untuk menyertai kegiatan kumpulan militan Negara Islam (IS).

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Counter Terrorism, Cawangan Khas Bukit Aman SAC Datuk Ayub Khan Mydin Pitchay berkata Syamimi, 20, berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) kira-kira pukul 11.55 malam.

Hassan Budu ditangkap di Jerteh


BESUT - Seorang penjenayah mencuri kenderaan paling dikehendaki di Terengganu dan Kelantan ditangkap ketika dia cuba melarikan sebuah kereta pacuan empat roda dari Taman Radhiah di sini sebelum kereta terbabit terbalik di satu persimpangan di Kampung Padang Luas Jerteh di sini tengah malam tadi.

Samsul Bahri Awang Noh, 41, yang lebih dikenali sebgai ‘Hassan Budu' mengalami kecederaan dan dimasukkan ke Hospital Daerah Besut.

Ketua Polis Daerah Besut Superintendan Khaled Che Lah ketika mengesahkan kejadian itu berkata, suspek memang seorang penjenayah yang dikehendaki kerana banyak terbabit dalam kes mencuri kenderaan sejak beberapa tahun lalu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...