Sabtu, 8 September 2012

‘Master’ tilik guna SMS


BUKTI...Din menunjukkan risalah tilik nombor ekor yang dihantar ke rumahnya.
SHAH ALAM: Satu sindiket menawarkan khidmat menilik nombor ekor menerusi telefon bimbit dikesan mengedarkan risalah dari rumah ke rumah di bandar raya ini, Klang dan Banting sejak beberapa hari lalu.

Risalah hitam putih itu tertera nama sebuah kuil, gambar seorang sami lelaki dipercayai tukang tilik, sekeping nombor ekor dan resit keputusan pemenang menampilkan pengakuan seorang lelaki mengenai keberkesanan tilikan itu yang diberi secara percuma oleh seseorang yang digelar ‘Master’.


Dalam risalah terbabit, lelaki itu mendakwa kehidupannya susah dan tidak cukup wang menampung perbelanjaan rumah, ansuran bulanan kereta dan rumah walaupun bekerja sebagai kerani bank.

Tahniah PDRM - teruskan usaha murni membenteras Jenayah Kekerasan


IPOH - Keresahan orang ramai mengenai keganasan empat perompak Indonesia yang gemar mengenakan sut hitam ala Unit Tindakan Khas (UTK) ketika merompak rumah berakhir apabila kesemua suspek mati dalam kejadian berbalas tembak di Taman Meru 2C di sini semalam.
Suspek-suspek bersenjatakan pistol dan parang itu menemui ajal selepas ditembak sebaik kereta jenis Proton Wira Aeroback yang mereka naiki terbabas di kawasan semak di sebuah dusun buah-buahan di pinggir taman tersebut.

Budak mati 'dikerjakan' Ayah Mi


MELAKA – Seorang buruh bergelar ‘Ayah Mi’ yang merupakan kekasih ibu angkat seorang kanak-kanak perempuan bertindak kejam mendera mangsa hingga mati hanya kerana mendakwa budak itu tidak mahu belajar dalam kejadian di Taman Seri Telok Emas, Telok Mas di sini Ahad lalu.
Kejadian pukul 7.55 pagi itu mengakibatkan Noor Sofia Syaqira Abdullah, 6, meninggal dunia selepas beberapa organ dalaman seperti usus dan paru-parunya gagal berfungsi. Seluruh badannya juga dipenuhi kesan lebam.

PDRM perjelas dakwaan Perkasa


KUALA LUMPUR 7 Sept. - Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak menahan serta-merta peserta Himpunan Janji Bersih yang menghina gambar pemimpin dan menukar Jalur Gemilang pada malam 30 Ogos lalu bagi mengelak berlaku kekecohan yang lebih serius.

Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara, Asisten Komisioner Ramli Mohamed Yoosuf berkata, polis tidak bertindak agresif pada malam itu bagi membolehkan sambutan ambang kemerdekaan yang diraikan semua lapisan masyarakat berjalan dengan lancar.

Katanya, pihaknya mengenal pasti mereka bertanggungjawab melakukan kesalahan pada malam itu tetapi mempunyai sebab untuk tidak menahan mereka pada malam itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...