Sabtu, 24 Mei 2014

POLIS KENAL PASTI ANGGOTA MILITAN BERSEMBUNYI DI MALAYSIA


George Town, 23 Mei - Polis telah mengenal pasti beberapa lagi anggota militan yang masih bersembunyi di Malaysia bagi mengelak ditahan berikutan dikehendaki polis antarabangsa (Interpol) kerana pembabitan dalam kegiatan pengganas.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata polis menjalankan pemantauan berterusan dalam usaha mengesan anggota militan terbabit.

"Ada yang telah kami kenal pasti dan sedang kesan mereka, untuk makluman hari ini empat militan yang kami tahan baru-baru ini dituduh di mahkamah mengikut Kanun Keseksaan.

"Pemantauan terhadap mereka (militan) dijalankan secara berterusan dan jangan ingat polis tidak buat apa-apa, tetapi saya tidak boleh dedahkan semua kerana dalam siasatan," katanya kepada pemberita selepas taklimat sempena pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gelugor di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pulau Pinang, di sini hari ini.

Kerajaan kaji semula pengguna cermin gelap


KUALA LUMPUR: Kementerian Pengangkutan bersetuju untuk mengkaji semula aspek penggunaan cermin gelap, termasuk peraturan sedia ada, pengkuatkuasaan, keselamatan dan kepenggunaan, kata Pemangku Menterinya, Datuk Seri Hishammuddin Hussein. 


Beliau, yang juga Menteri Pertahanan berkata bahawa Kementerian Pengangkutan sedia maklum mengenai pandangan dan maklum balas rakyat yang beranggapan peraturan dan undang-undang berhubung penggunaan cermin gelap ketinggalan zaman. 


"Susulan daripada pandangan dan maklum balas ini, saya ingin memaklumkan kementerian sedia mengkaji dan meminda semula peraturan penggunaan cermin gelap pada kenderaan. 

"Saya telah mengarahkan Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Aziz Kaprawi dan Ketua Setiausaha Kementerian Datuk Seri Long See Wool untuk menganjurkan bengkel khas bagi tujuan ini," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...