Ahad, 20 Mac 2011

JLKN minta polis siasat

KUALA LUMPUR - Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) meminta polis menyiasat bagi membuktikan kesahihan laporan dua siasatan dalamannya berhubung isu rambut pelatih keturunan Sikh yang didakwa dipotong pada 16 Januari lepas. 

Ketua Pengarahnya, Datuk Abdul Hadi Awang Kechil berkata, siasatan itu diminta menerusi laporan polis kedua yang dibuat Komandan Kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Sungai Bakap Mejar Shamsudin Abdul Aziz pada Selasa lepas. 

Tiga lagi kena jangkitan ‘Adenovirus’ masuk ICU

Pesakit pelatih inspektor PULAPOL KL termasuk 2 wanita

PUTRAJAYA: Tiga lagi pelatih inspektor Pusat Latihan Polis Kuala Lumpur (PULAPOL KL) dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini, pagi semalam selepas dijangkiti ‘Adenovirus’. 

Tiga pelatih terbabit termasuk dua wanita sebelum ini dirawat di wad biasa HKL. Ini menjadikan empat pelatih termasuk seorang konstabel ditempatkan di ICU hospital itu akibat jangkitan virus berkenaan, sehingga malam tadi.


Komandan PULAPOL, Senior Asisten Komisioner Zulkifli Mohamed, berkata empat pelatih yang dimasukkan ke ICU adalah antara kumpulan 23 pelatih yang sedang menerima rawatan di wad biasa HKL sejak dua minggu lalu.

Negara Rugi RM40 Juta Akibat Kes Kecurian Kabel Telekomunikasi, Kata Rais Yatim

KUALA LUMPUR, 19 Mac (Bernama) -- Negara kerugian RM40 juta akibat kecurian kabel telekomunikasi sepanjang tahun lepas, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata kejadian yang kebanyakannya berlaku di menara telekomunikasi di seluruh negara itu telah memberi kesan besar kepada pengguna dan penyedia perkhidmatan tersebut.

"Apabila kabel-kabel itu dicuri perkhidmatan akan tergendala dan apabila khidmat tergendala mungkin ada di antara kita akan merasa bahawa khidmat itu tidak sempurna lagi," katanya kepada pemberita selepas merasmikan program 'Merakyatkan Seni Budaya Sukan Rakyat 1Malaysia', di sini

Tawar iklan percuma, salah guna nama Sinar Harian

SHAH ALAM – Sinar Harian tidak pernah melantik mana-mana individu membuat tawaran iklan percuma termasuk untuk tujuan tidak bertanggungjawab. 

Sebarang pembelian atau tawaran pakej iklan dalam Sinar Harian diuruskan sepenuhnya eksekutif jualan yang dilantik secara sah dan bukan melalui pihak tertentu yang menggunakan faks, e-mel dan sistem pesanan ringkas (SMS) menawarkan iklan percuma.

Kelab cegah jenayah di sekolah


Sekolah Menengah kebangsaan (SMK) dan Sekolah Kebangsaan di negeri ini menyahut cabaran dengan menubuhkan Kelab Cegah Jenayah (KCJ) bagi menangani masalah keruntuhan moral, khususnya kalangan generasi muda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...