Ahad, 6 Januari 2013

Usahawan ditipu ejen pembekal pekerja


Usahawan ditipu ejen pembekal pekerja
JOHOR BAHRU - Seorang pengusaha agensi pekerjaan di sini terpaksa menanggung rugi puluhan ribu ringgit akibat diperdaya ejen pembekal pekerja asing.

Nooraziah Muhadi, 50, kerugian RM33,600 dalam dua kes berasingan setelah dia memasukkan wang berjumlah RM18,600 di dalam akaun sebuah syarikat yang beroperasi di Petaling Jaya untuk mendapatkan biodata lima pekerja berbangsa Kemboja.

Menurutnya, selepas transaksi itu, individu yang mengendalikan urusan berkenaan yang hanya dikenali sebagai Mr Ben  meminta menjelaskan baki pembayaran RM11,400 kerana setiap seorang biodata pekerja bernilai RM6,000 dengan jumlah keseluruhannya RM30,000 yang perlu dibayar sebelum Disember 2010.

Pekerja terkejut jumpa rangka manusia, kereta musnah bakar

Gambar hiasan

KOTA TINGGI - Seorang pekerja ladang kelapa sawit Persatuan Nguangxi Johor di sini yang datang untuk bekerja seperti biasa pagi tadi terkejut apabila  menjumpai rangka manusia dalam kereta yang musnah terbakar.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supretendan Che Mahazan Che Aik ketika mengesahkan berkata, rangka manusia itu dijumpai di tempat duduk pemandu.

Ia dijumpai kira-kira 300 meter dari pintu pagar ladang tersebut oleh pekerja kira-kira jam 7.15 pagi tadi ketika hendak memulakan kerja.

Dua kali rumah dimasuki pencuri


Dua kali rumah dimasuki pencuri
ROMPIN – Tiga sekeluarga yang baru pulang dari Yan, Kedah kerugian lebih RM3,000 selepas rumah mereka di Felda Keratong 7 Chanis, di sini, dipecah masuk pencuri.

Shohimi Abdullah, 57, berkata, dia menyedari kejadian itu apabila mendapati pintu belakang rumahnya terbuka sebaik saja sampai di hadapan garaj rumahnya pada jam 2.30 pagi.

Menurutnya, empat bilik anaknya digeledah perompak menyebabkan pakaian berselerak atas lantai, selain beberapa barangan berharga turut dicuri ketika mereka pulang ke kampung selama lima hari.

Mekanik parah diserang 4 lelaki depan rumahnya di Besut


BESUT - Seorang mekanik cedera parah diserang sekumpulan empat lelaki di depan rumahnya di Kampung Darau, Hulu Besut semalam.    

Lelaki berusia 29 tahun itu diserang di hadapan ibunya, seorang peneroka di Felda Selasih, yang ke rumah anaknya itu berhampiran Sekolah Kebangsaan Darau pada pukul 6.30 petang. 

Ketua Polis Daerah Besut Supt Kamaruddin Zakaria ketika mengesahkan kejadian berkata akibat serangan itu, lelaki berkenaan cedera parah di bahagian lengan, rusuk dan ibu jari tangan kanan serta belakang badan.

"Lelaki yang cedera parah itu dihantar oleh ibunya dengan bantuan penduduk kampung ke Hospital Daerah Besut sebelum dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan," katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...