Sabtu, 29 Mac 2014

Lelaki Cedera Disimpah Asid Oleh Rakan


PASIR PUTEH: Dua lelaki termasuk seorang remaja berusia 14 tahun cedera selepas disimbah asid oleh seorang lelaki dalam kejadian di Kampung Banggol Pak Esah di sini pada Rabu.
Ketua Polis Daerah Pasir Puteh DSP Mohd Kamal Zainal berkata kejadian berlaku pukul 10.15 malam ketika kedua-duanya iaitu Tuan Zulashraf Tuan Yaacob, 14, dan Emi Azman, 22, berada di sebuah gerai menjual burger.
"Seorang lelaki yang menunggang motosikal menghampiri mereka dan menyimbah cecair yang diisi di dalam botol sebelum melarikan diri," katanya kepada pemberita di sini.
Menurutnya akibat kejadian itu Emi mengalami cedera parah di muka dan badan serta dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, manakala Zulashraf pula menerima rawatan pesakit luar di Hospital Tengku Anis di sini.
Katanya siasatan awal polis mendapati suspek dikenali oleh mangsa.

Pil Kuda Bernilai Hampir RM300,000 Dan Wang Tunai Rm90,000PASIR MAS: Polis merampas sebanyak 14,800 biji pil kuda dianggarkan berharga RM296,000 dalam satu serbuan di sebuah rumah di Taman Sri Rantau, Rantau Panjang di sini. 


Ketua Polis Daerah Pasir Mas ACP Haliludin Rahim berkata selain itu polis turut merampas wang tunai berjumlah RM90,000 dalam serbuan pukul 4 petang Khamis lepas dan menahan dua lelaki berumur 38 dan 42 tahun selepas pergelutan.

"Kesemua pil khayal jenis WY itu dianggarkan bernilai RM296,000 pada harga pasaran yang dipercayai diseludup masuk untuk pasaran tempatan.

"Katanya kesemua pil kuda dan wang tunai itu ditemui di dalam sebuah bilik dan wang berkenaan dipercayai hasil jualan pil berkenaan," katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Pasir Mas di sini, Ahad.

Haliludin berkata seorang daripada lelaki itu adalah rakyat Thailand manakala seorang lagi rakyat tempatan berumur 38 tahun dan didapati positif dadah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...