Khamis, 22 Mei 2014

TEMPOH 5 MINIT - RM165,000 DILARIKAN 4 SUSPEK


BESUT - Sekumpulan empat penjenayah bertopeng mengambil masa hanya lima minit untuk melarikan wang tunai RM165,000 selepas bertindak menarik keluar sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di sebuah bank dekat bandar Jertih di sini, semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner Wan Abd Aziz Wan Hamzah berkata, kejadian dipercayai berlaku antara jam 5.45 pagi hingga jam 6 pagi sebelum disedari seorang pengawal keselamatan yang bertugas meronda di kawasan berkenaan.

Menurutnya, pengawal keselamatan terbabit mendapati sebuah mesin ATM berada di atas jalan depan bank tersebut, manakala pintu cermin ruang mesin ATM itu pecah berselerak.

“Hasil pemeriksaan kamera litar tertutup (cctv) mendapati, empat suspek menggunakan kereta Proton Waja dipercayai untuk menarik dan memecahkan mesin ATM itu sebelum melarikan wang tunai yang ada,” katanya.

TAHNIAH - SAZALI DIJULANG ATLET TERBAIK MALAYSIA


JAGOAN bina badan, Sazali Samad dan ratu skuasy negara, Datuk Nicol Ann David masing-masing dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati Kebangsaan pada Anugerah Sukan Negara (ASN) 2013 yang berlangsung di Stadium Juara, Bukit Kiara malam tadi.

Sazali dijulang sebagai Olahragawan Kebangsaan selepas kejayaannya meraih gelaran Mr. Universe untuk tahun kelima berturut-turut di Hungary pada November tahun lalu.

Ia merupakan anugerah Olahragawan Kebangsaan kali ketiga yang disandang Sazali selepas edisi 2000 dan 2006.

Lebih menarik, Sazali mengetepikan penerima Olahragawan Kebangsaan 2011 dan 2012 yang juga jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei.

“Walaupun saya sudah dapat dua kali tetapi hendak menang bukan mudah kerana nak lawan dengan pencapaian yang dilakukan Chong Wei juga bukan mudah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...