Sabtu, 31 Oktober 2015

Mangsa Culik Ditemui Selamat


KUALA LUMPUR: Seorang kanak-kanak lelaki yang menjadi mangsa culik ditemui selamat di perhentian bas di Batu 4, Jalan Gombak di sini, Jumaat.

Polis kini sedang mengesan dua lelaki yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kes culik berkenaan di Kampung Padang Balang, Sentul di sini petang Jumaat.
Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Supt Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, kedua-dua suspek dipercayai menculik mangsa yang berumur setahun dua bulan itu ketika dia sedang bermain di hadapan rumahnya.

BERTINDAK IKUT PERASAAN - Tahanan Polis Mati Akibat Hentakan Tumpul Di Dada


PUTRAJAYA: Hasil siasatan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) mendapati kematian Syed Mohd Azlan Syed Mohamed Nur ketika dalam tahanan polis disahkan mempunyai kaitan kekerasan secara fizikal semasa ditahan dan disoal siasat polis.

Laporan bedah siasat yang dijalankan Pakar Perunding dan Ketua Jabatan, Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Sultan Ismail, Johor Baru, Dr. Rohayu Shahar Adnan mendapati kematian Syed Mohd Azlan, 26 disebabkan trauma hentakan tumpul di dada.
Pemeriksaan mendapati si mati mengalami 61 jenis kecederaan di bahagian muka, badan dan kedua-dua kaki di mana sebahagiannya konsisten dengan kecederaan semasa berusaha mempertahankan diri daripada kekerasan fizikal yang dilakukan ke atasnya oleh anggota-anggota polis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...