Isnin, 29 Jun 2015

REMAJA 17 TAHUN REMPUH POLIS DI KUALA TERENGGANU

Seorang remaja lelaki berusia 17 tahun yang menunggang motosikal jenis Honda Ex5 gabra dan terus merempuh seorang anggota polis sehingga cedera dalam satu sekatan jalan raya di Kuala Terengganu, Terengganu.

Remaja terbabit walaubagaimanapun dapat ditangkap setelah dia sendiri terjatuh dari motosikalnya akibat dari merempuh anggota polis yang bertugas.

Hasil siasatan mendapati remaja terbabit hanya tidak menampal pelekat 'L' pada motosikalnya dan akibat daripada sikapnya yang bebahaya tersebut dia kini ditahan reman untuk membantu siasatan di bawah Seksyen 353 Kanun Keseksaan iaitu menggunakan kekerasan jenayah untuk menakutkan penjawat awam menjalankan tugas.

Sumber: Sinar Harian

PASUKAN BINA BADAN PDRM RANGKUL 6 EMAS


Kuala Lumpur, 28 Jun - Pasukan Bina Badan Polis Diraja Malaysia (PDRM) memenangi enam pingat emas dan satu gangsa di World Police & Fire Games 2015 yang berlangsung di Virginia, United States, semalam.


Ketua Polis Negara mengucapkan tahniah kepada atlet-atlet PDRM di atas kemenangan yang diperoleh melalui akaun twitter rasmi beliau sebentar tadi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...