Jumaat, 14 Jun 2013

Perompak larikan barangan kemas bernilai RM1.5 juta

Gambar hiasan
KOTA TINGGI - Sekumpulan empat lelaki bersenjatakan tukul besi dan objek menyerupai pistol melarikan barangan kemas bernilai hampir RM1.5 juta di sebuah kedai emas yang terkenal di bandar ini pagi tadi.
Difahamkan ketika kejadian berlaku terdapat enam orang pekerja wanita berada di dal premis yang tidak mempunyai khidmat pengawal keselamatan itu.
Kejadian tersebut juga turut disaksikan oleh orang awam yang berada di kawasan berhampiran.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superitendan Mohd Nor Rasid ketika mengesahkan kejadian berkata, seramai empat orang suspek berjaya melepaskan diri menaiki dua buah motosikal. - KOSMO!PDRM lantik perunding antarabangsa

SHAH ALAM 14 Jun - Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah melantik perunding antarabangsa, Frost & Sullivan bagi menilai tahap kepuasan masyarakat terhadap perkhidmatan polis di negara ini.

Pengerusi Urus Setia Bidang Keberhasilan Utama Nasional (NKRA) PDRM, Datuk Ayub Yaakob berkata, perunding antarabangsa itu bukan sahaja menilai kepuasan terhadap PDRM tetapi bagi mengetahui rasa selamat masyarakat di negara ini.

Beliau berkata, perunding antarabangsa tersebut telah pun memulakan kerja penilaian dan hasilnya akan didedahkan kepada masyarakat pada penghujung tahun ini.

6 kedai serbaneka dirompak

KUCHING 13 Jun - Tiga kumpulan penjenayah dikatakan merompak enam kedai serbaneka di sekitar bandar raya ini dalam tempoh kurang 48 jam melibatkan kerugian keseluruhan sebanyak RM50,413.

Kejadian pertama berlaku pukul 4.30 pagi kelmarin di sebuah kedai serbaneka Jalan Tapang Kota Sentosa di sini melibatkan empat perompak bersenjata.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Roslan Bek Ahmad berkata, dalam kejadian itu perompak tersebut melarikan wang tunai RM25,000 dengan menaiki kereta Perodua Kancil yang dipercayai dicuri pada hari yang sama.

"Kira-kira setengah jam kemudian sebuah lagi kedai serbaneka yang beroperasi 24 jam di Jalan Tun Jugah dirompak dengan jumlah kerugian sebanyak RM25,000.

Guru rugi RM8.2j ditipu rakan

MELAKA 13 Jun - Gara-gara terlalu percayakan rakannya yang merupakan seorang pengurus unit di sebuah bank di sini, seorang guru sanggup melaburkan wang milik keluarganya berjumlah RM19.2 juta di bank berkenaan setelah dijanjikan pulangan yang tinggi.

Namun kepercayaan tersebut dikhianati rakannya yang kemudian 'menggelapkan' wang itu sehingga mangsa kerugian RM8.2 juta.

Segala-galanya bermula semasa mangsa berusia 47 tahun ditawarkan suspek kadar faedah yang tinggi sekiranya melabur dalam akaun simpanan tetap di bank berkenaan pada 2010.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Supritendan Soh Hock Sing berkata, kerana percayakan suspek, mangsa menyerahkan wang milik keluarganya berjumlah RM19 juta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...